WM = Saida: Så här spelar Sverige mot Irland

Nu börjar det på allvar! Imorgon spelas den första av tre officiella träningsmatcher inför vm i sommar. Matchen imorgon mot Irland kommer, enligt Lagerbäck, mest att tjäna som ett ypperligt tillfälle att få ”samla gänget” och snacka igenom praktiska detaljer inför vm, samt att spela in en video med den oerhört stilige och talangfulle Tomas Ledin.

I själva verket är det givetvis också en möjlighet att få testa spelare mot kvalificerat motstånd. Det här vill förbundskaptenerna få svar på:

   -          Vilken eller vilka ytterbackar får följa med, vem får starta på högerbacken och vem ska vara reserv på hemmaplan. Räkna med att alla medföljande ytterbackar (Edman, Östlund, Andersson och Dorsin) får speltid!

   -          Har Kim Källström utvecklats så mycket att han kan vara ett allvarligt hot mot Svensson om det visar sig att det låga allsvenska tempot har påverkat honom negativt i sommar? Kim kommer att få mycket speltid, även om Anders sannolikt startar!

   -          Vem är tredjeforward? Svaret är givetvis Rosenberg, men det vill Lars-Roland få bekräftat.

   -          Hur bra är Petter Hansson egentligen?

   -          Hur funkar personkemin mellan ”fringe”-spelarna och den övriga truppen? Riskerar någon att börja gnälla om han inte får speltid i vm?

Allt är bäddat för en startuppställning som lyder:

Isaksson
Östlund – Mellberg – Lucic – Edman
Linderoth
Wilhelmsson – Svensson – Alexandersson
Zlatan – Larsson

Räkna sedan med följande byten i paus…:
Isaksson -> Gustafsson
Mellberg -> Hansson
Zlatan -> Rosenberg/Elmander/Allbäck

…och följande byten senare in andra halvlek:
Svensson -> Källström
Östlund -> Andersson
Edman -> Dorsin

Larsson, Lucic, Linderoth, Chippen och Alexandersson kommer alltså att lira 90 minuter, vilket är bra eftersom dessa, med undantag för Wilhelmsson, inte spelar så vansinnigt mycket i sina respektive klubblag för tillfället.

Proffskoll v. 8

I veckan spelades både ligafotboll, Royal League, Champions League och Uefa-cup! Så här skötte sig svenskarna!

Forwards
Henrik Larsson!! I både Champions League-mötet mot Chelsea och i ligamötet mot Zaragoza har hans inhopp varit avgörande för matchvändningen, och nu borde han snart få chansen från start igen!

Zlatan spelade från start i både Champions League och ligan i veckan. Juventus gjorde sammanlagt fem mål i matcherna men Zlatan gick mållös från båda, samtidigt som både Del Piero och Trez har noterats i protokollet.

Inte heller Markus Rosenberg gjorde mål, då Ajax pliktskyldigt bortabesegrade Heracles. Han blev utbytt i 80:e minuten mot Charisteas, då det fortfarande stod 1-1 i matchen.

Mattias Jonson var en av Djurgårdens piggaste spelare i Royal League-mötet mot Vålerenga. Stod bland annat för ett fint inspel till kollega Hysén. Blev utbytt i 70:e minuten.

Marcus Allbäck punkterade matchen mot Hammarby med sitt 2-0-mål. Han missade dock ett fint läge strax innan dess.

Mittfältare
Christian Wilhelmsson blev matchhjälte i Belgien. Hans förlösande 1-0-mål fem minuter före matchens slut räddade tre poäng åt Anderlecht. Dessutom lyckades man trycka in ytterligare ett mål när KSV Roeselare var tvungna att försöka få till en kvittering

För dagen kapten Källström spelade nästan hela matchen borta mot Lyon för sitt Rennes, då man mycket starkt bortaslog topplaget Lyon med hela 4-1. Kimpa blev utbytt i nittionde minuten innan han blev utbytt, och hade strax innan dess varit med i förspelet till Rennes sista mål.

Fredrik Ljungberg drog som vanligt på sig en skada i Champions League-mötet mot Real Madrid tidigare i veckan (en match som Freddie för övrigt var
lysande i) och missade därför helgens förlustmatch mot Blackburn. Därför får vi inte se honom mot Irland, men det hade varit naivt att tro även tidigare…

…och Sebastian Larsson deltog inte i någon av Arsenals matcher i veckan.

Niclas Alexandersson spelade hela matchen mot Lilleström i torsdags.

Tobias Hysén vill med till vm!! Återigen var han Djurgårdens ende målskytt i Royal League, och den här gången gjorde han två mål! Fortsätter han så här så kommer landslagschansen snart.

Linderoth Junior vann kampen mot Linderoth Senior när Köpenhamn vann mot Hammarby i Royal League. Visade klass!

Andreas Johansson fick inte nytt förtroende ens sedan sina matchavgörande två mål förra helgen, och fick se sitt Wigan utklassade av Man United från sidan.

Försvarare
Irlandstruppens störste överraskning Mikael Dorsin spelade hela matchen i Uefa-cupen mot FC Zenit. Rosenborg kom dock inte längre än till sextondelsfinal.

Daniel Majstorovic har gjort succé i FC Basel och är given som mittback. I helgen vann man mot Yverdon och i veckan var det just Majstorovic som avgjorde UEFA-cupsextondelen mot Monaco med sitt nickmål som skickade Basel till åttondel!

IFK Göteborg har täppt till bakåt, och nu har man hållit nollan i de tre senaste matcherna. Karl Svensson är en av de som kan ta på sig äran för detta. Svensson spelade hela matchen mot Lilleström i Royal League i torsdags…

…precis som Christoffer Andersson gjorde, fast på andra sidan mittlinjen i laguppställningspappret. Christoffer, som till sommaren tar nästa steg i karriären när han lämnar Lilleström för tyska Hannover.

Erik Edman var inblandad i Rennes första mål, men gjorde annars inget utöver det vanliga mot Lyon.

Petter Hansson spelade hela matchen mot NAC Breda, som vanns med 2-1. I veckan åkte Petter också ut ur UEFA-cupen mot Steaua Bukarest.

När Olof Mellberg ryter till lyssnar Aston Villa. Hans represalier förra veckan gav resultat i alla fall i försvaret. Dock kunde medspelarna fortfarande inte göra mål och Villa och Charlton fick dela på poängen.

Alexander Östlund har som väntat tagit en ordinarie plats i Southampton och i helgen spelade han hela matchen mot Sheffield Wednesday. Southampton vann med 3-0!

Målvakter
Vår förstemålvakt hade ledigt i helgen, och vi säger grattis till nyblivne far Isaksson, och hoppas Isaksson Junior blir en lång påg med bra reflexer, precis som far sin.

Eddie Gustafsson fick se tre bollar smita förbi honom i Royal League-kvarten mot Midtjylland. Lyn har en svår uppgift i returen.

WM fyller 20 000

Det är en stor dag idag, för idag fyller WM 20 000 besök!

WM startades som ett seriöst och ambitiöst projekt, men att det skulle gå så bra på bara två och en halv månad, det kunde vi aldrig tro! Vi säger grattis till oss själva, tack till våra läsare och lovar samtidigt att leverera många intressanta inlägg och analyser fram till sommaren!

Snart är det landskamp, och då höjer vi tempot ytterligare!tårta
Vi tackar våra brasilianska läsare för den här fina tårtan. Vi ses på Olympiastadion den 9:e juli!

UEFA-cupen är oförenlig med landslagsuppdrag.

WM spanar!!!

En klar och tydlig trend visade sig igår kväll. Spelar man i landslaget ska man inte spela i UEFA-cupen. Och tvärtom. Varför det är så vet inte WM, men ett statistiskt säkerställt samband bevisar förhållandet. Döm själv:

 - Daniel Majstorovic kvitterade Christian Vieris 1-0 mål när FC Basel slog ut Monaco och är klara för kvartsfinal i UEFA-cupen. Majsan nekades plats i Irlandstruppen.
 - Bröderna Farneruds Strasbourg tuffar på och slog ut Litex. Lagerbäck ansåg att Daniel Andersson är en skickligare defensiv mittfältare än Pontus.
 - Irlandstruppens störste överraskning Mikael Dorsins Rosenborg fick respass mot FC Zenit från S:t Petersburg.
 - Jättebabyn Petters Heerenveen åkte ut mot Steaua Bukarest. Petter är given i landslagstruppen.

Kusligt, ey?

WM blåser faran över ännu en gång

Om ni, såsom WM, hellre tittade på fotboll än på uppgjord hockey igår, så såg även ni hur Fredrik Ljungberg gjorde ett av sina bästa framträdanden på länge i Arsenaltröjan. Freddie var briljant, och det var som om han tyst för sig själv hela tiden mumlade Tommy Söderbergs gamla harang om "snabba fötter" - om och om och om igen. Dessutom visade han prov på hur man med överraskning kan slå de bästa försvar (såg ni hur Arsenals mittfält nästan helt struntade i det spanska ditot, utan ständigt istället bildade en tjock, pressande mur framför de spanska backarna - borta mot ett av Europas formstarkaste lag!!).

Ljungberg har knappast varit ensam om att ha en svacka i Arsenal - det har hela laget haft. Och när motivationen igår åter lade sig över det unga laget tog Freddie fram erfarenheten och taktpinnen och var en av dem som ledde sitt lag till säsongens bästa match! Ligan är körd - men spelar man som igår kan man vinna Champions League!!

WM kollar i facit: Här är Irlandstruppen!

WM förutsåg det redan igår, det har spekulerats länge om det i media, men få (utom WM då) har riktigt trott på det. På frågan om vem av de sex anfallarna som får stanna hemma mot Irland, och då sannolikt även från vm blir svaret… ingen! Lagerbäck presenterade idag truppen mot Irland den 1/3. Utav den trupp som WM förutspådde igår försvinner tre spelare – John Alvbåge, skadade Mikael Nilsson och Daniel Majstorovic. Ersätter gör Malmös Daniel Andersson och Rosenborgs Mikael Dorsin.

Om Daniel är det kanske inte så mycket att säga om. Av de 29 år han har vandrat på vår jord har han varit i landslagstruppen 26 år. Han kan spelet (Linderothrollen) utan och innan - i teorin i alla fall - och det kan vara ovärderligt vid en skada på den ”riktige” Linderoth (även om WM håller Alex som förstereserv på den platsen). Han kanske inte är den mest spektakuläre spelaren, men det ska man inte vara heller i den rollen. Då gör man fel. Även om många hellre hade sett Tobias Hysén i truppen är det ju bara att inse att vi omöjligt kan åka till vm med två defensiva och åtta offensiva mittfältare.

Nästa lilla överraskning var Mikael Dorsin, som får följa med på Majstorovics bekostnad. Det kan man kanske inte heller yla i besvikelse om. Dorsin har utvecklats enormt i Norge och är en mycket bättre spelare nu än vad han var i Djurgården. Han är värd chansen att få visa upp sig och konkurrera med främst C Andersson om den fjärde ytterbacksplatsen. Vi har svårt att tro att båda får följa med. Eventuellt får ingen göra det. Om kaptenerna vill skicka alla de nu nominerade mittfältarna/anfallarna har de bara plats kvar för sju backar. Eftersom flera spelare som normalt spelar mittfältare/mittback även kan spela ytterback (Alex, Daniel, Lucic t ex), men ingen mer än mittbackarna rimligen kan spela mittback tror vi att Lagerbäck vill åka med fyra mittbackar (Lucic, Mellberg, Hansson och Majstorovic) och tre ytterbackar (Nilsson, Östlund och Edman). Det är först vid skador som Andersson och Dorsin kan komma på tal, men det kommer att komma skador, och då tävlar de om att stå först i kön.

Hela truppen har ni
här!

WM kollar i kristallkulan: Här är Irlandstruppen!

Som WM igår hintade om kommer herrar Lagerbäck och Andersson imorgon (onsdag) att presentera truppen för träningsmatchen mot Irland den förste mars. WM är ivrigt och vill givetvis förekomma förbundskaptenerna med den trupp vi tror kommer att nomineras.

Vi har utgått från följande karakteristika hos Lagerbäck när vi har satt oss in i hur de kan tänkas tänka:
  • Sverige tar, precis som Republiken Irland, ut 23 man.
  • Rutin går före ungdomlig entusiasm. Den gamla sanningen att ”det enda som är svårare än att ta sig in i landslagstruppen är att ta sig ur den”  verkar gälla.
  • Gängse folklig uppfattning väger mycket lätt hos kaptenerna. Minns hur Zlatan ansågs vara Sveriges bästa fotbollsspelare i vm 2002 i undersökningar utan att få kaptenernas förtroende.
  • Gamla meriter väger tyngst, vilket i sig bäddar för ett Moment 22, då få eller inga nya spelare ges möjlighet att skaffa sig rutin.
  • Marcus Lantz är död.
  • Ligorna i Turkiet, Österrike och Tyskland är fullständigt ointressanta.
  • Det viktigaste inför Irlandsmatchen är att samla ihop ”gänget”, snarare än att göra ett så bra sportsligt resultat som möjligt. Korttidsskador och tillfälligt dålig form bör därför vägas lätt i sammanhanget.
Målvakter:
Alvbåge – Gustafsson – Isaksson

Det kan inte bli något annat! Det har kaptenerna visat med all önskad tydlighet. Bengan är för gammal. Sandqvist och Källqvist är för orutinerade.

Backar:
C Andersson – Bröstlund – Edman – Hansson – Lucic – Majstorovic – Mellberg– Nilsson

Det här blir intressant! Högerbacksplatsen är, i WM:s tycke, den enda platsen som är öppen i startelvan mot T&T, såvida inga skador inträffar. Micke N, Östlund, Chrisse Andersson, Lucic och Alexandersson är alla tänkbara alternativ. De som närmast knackar på dörren är Fredrik Stenman, Antonsson, Karl Svensson, Michael Svensson, Dorsin och von Schlebrügge. Micke N, Christoffer och Majsan sitter löst.

Mittfältare/anfallare:
Alexandersson – Allbäck – Chippen – Elmander – Jonson – Källström – Larsson – Linderoth – Ljungberg – Rosenberg – A Svensson – Zlatan

Ingen Hysén, Andreas Johansson, Daniel Andersson eller Arneng, alltså. Varför? För att de som är med har mer rutin, that’s why! Sex anfallare? Kaptenerna kan bara inte dumpa Rosenberg och Elmander, de är för bra. Och Jonson och Allbäck sitter fast vid Lagerbäcks höft sedan födseln och det vore allt för riskabelt att sära på dem när det har gått så här långt. Dessutom kan men se såväl Jonson som Elmander som mittfältare. Problemet är att det bara är två spelare (i.e. Linderoth och Alexandersson) som konkurrerar på de 1,5 defensiva platserna (i.e. Linderothrollen och högeryttern, då Alex spelar) och 10 spelare som konkurrerar på de 4,5 offensiva positionerna. Det är inte bra, men det finns helt enkelt inte tillräckligt bra alternativ. Lantz är död, Daniel A är för dålig, Arneng för orutinerad och Farnerud för förbisedd av kaptenerna. Kanske att någon av dem kommer att göra en galet bra vår, och därmed komma med till vm, men i dagsläget räcker de inte till.

Tycker WM då att det är en bra trupp, undrar du? Tycker WM att någon ska bort, till förmån för någon annan?

Nja, det är en ok trupp. Dock tycker WM att Jonson är en sämre variant av Elmander, och kan därför ställas utanför. Allbäck är en spelare som bör tacka för sig. Jag kan inte se en enda situation där en Allbäck på planen är ett vettigt alternativ. I Holland har Rosenberg nu utvecklats till att bli en bättre straffområdesspelare (och därmed inhoppare i slutet) än vad Allbäck i dagsläget är. Alltså: ut med dem och in med Arneng och Hysén, så får vi ett bättre balanserat och yngre lag!

Proffskoll v. 7

Forwards
Precis som sig bör hade jumbolaget Roosendaal inte en chans borta mot Ajax, utan förlorade med hela 6-0. Markus Rosenberg passade för första gången i Eredivisie på att peta in två strutar i samma match!

Henrik Larsson fick förtroendet från start, och WM fick äta upp att vi förutspådde att Larsson inte skulle få starta mer. Rijkaard kunde inte blunda för att Larsson har varit en av få ljusglimtar i Barcelona den senaste tiden, och trots att Eto’o som vanligt intog platsen som central forward, trots att Ronaldinho var tillbaka och som vanligt intog platsen som vänsterforward, trots att Messi är en publikfavorit och trots att man mötte ett offensivt svagt jumbolag så fick Henke spela från start. Larsson tackade för förtroendet och inledde Barcelonas målskytte i en match som slutade 5-1. Han var även ytterst nära att sätta tvåan. I veckan blev kontraktet med HIF undertecknat och nu hoppas vi att Henke får arbetsro och fortsätter att producera.

Även Zlatan blev målskytt då Juventus (bara) fick oavgjort borta mot Messina. Plötsligt har vi, enligt en enad presskår, ingen forwardskris längre. WM har dock hävdat, och
hävdar fortfarande, att det aldrig var tal om någon kris. Så lyssna inte på kvällspressen nästa gång våra stjärnor har en liten måltorka. Läs WM istället, för vi har inga intressen i att skapa sensationsrubriker.

Johan Elmander har gjort comeback, och detta var, trots mål av flera andra, kanske det roligaste på forwardssidan den här omgången! Johan fick förtroendet från start i matchen mot Lilleström. Underbart är dock som bekant kort… Brøndby är utslagna ur Royal League.

Både Mattias Jonson och Marcus Allbäck spelade i sina respektive Royal League-matcher. Båda gick mållösa, men både Djurgården och Köpenhamn kan rikta in sig på kvartsfinaler i Royal League på torsdag.

Mittfältare
Kim Källströms vänsterfot!! Grabbens framspelningar till 1-0 och 2-0 då Rennes slog Lens med 4-1 höll världsklass, jobbet vid 4-0-målet likaså. Källström fick av L’Equipe betyget 8 av 10, vilket, tillsammans med tremålsskytten Utaka, var bäst på plan. Det är bra för Sverige med konkurrens på offensiva mittfältspositionen!

Tobias Linderoth spelade hela matchen för FC Köpenhamn mot Kalmar. Tobbe gjorde en bra insats, förutom vid Kalmars kvitteringsmål, som kom till efter att han i en närkamp tappade bollen.

Arsenal spelade inte i helgen, så både Sebastian Larsson och Freddie fick vila. Ljungberg spelade dock i tisdags, då Arsenal fick se sig besegrade av Liverpool. Nu ligger man femma i Premier League, men får verkligen se upp. Det är bara två poäng ner till niondeplatsen som i dagsläget ockuperas av Bolton, med två matcher färre spelade än the Gunners! Både Larsson och Ljungberg är uttagna i truppen till Champions League-mötet mot Real Madrid imorgon.

Den här veckan förtjänar Andreas Johansson ett par rader. Han tredubblade säsongens målskörd med två mål borta mot Tottenham för sitt Wigan! Målen var Wigans enda och man kunde till slut åka hem med ett poäng i bagaget, tack vare Johansson.

Tobias Hysén gjorde med en chipp Djurgårdens mål i matchen mot Lyn i torsdags, och verkar vara i fin form! Aktuell för landskampen mot Irland? Se inlägget ovan för svaret…

Christian Wilhelmsson spelade hela matchen för Anderlecht mot FC Brussels, som vanns med 2-0, efter att Zetterberg satt spiken i kistan.

I IFK Göteborg spelade Alex som vanligt hela matchen, och hans defensiva jobb hjälpte blåvitt att ta sig vidare i Royal League.

Försvarare
På det mål som Kim Källström inte slog någon avgörande passning till, såg istället Erik Edman till att skriva in sig i assistprotokollet. Ett typiskt Edmaninlägg (snyggt och hårt) som sedan bröstades ned av Monterrubio ledde til tredje målet. Edman förlorade dock nickduellen på Rennes baklängesmål.

Det har snackats mycket i stugorna om hur bra Fredrik Backman går i B. Leverkusen och att han borde tas upp i vm-diskussionen. Efter 4 raka starter i Bundesliga och med betygsraden 4,5 – 3,5 – 3 – 4 i tidningen Kickers omvända 6-gradiga skala fick nu Fredrik nöja sig med inhopp i helgens möte med Duisburg. Då Leverkusen oftast lirar med trebackslinje får offensive backen Stenman finna sig i att husera till vänster på mittfältet.

Micke Nilsson satt på bänken återigen och seglar längre och längre bort från en startelvaplats. Kanske till och med en plats i vm-truppen.

Östlund spelade hela matchen, utan att få gult kort, och kommer därför allt närmre högerbacksplatsen mot T&T.

Med ett mål och en mycket stabil insats kan mycket väl Daniel Majstorovic spelat sig till en absolut ordinarie plats i FC Basel (och därmed vm-truppen?) i helgen mot Schaffhausen. FCB:s hemsida skriver:

”Majstorovic war wie schon gegen den FC Zürich und Monaco der ruhende Pol in der Innenverteidigung und schaltete sich bei Eckbällen immer wieder den Angriff ein . Der Schwede kann auf jeden Fall als Gewinn für das Team bezeichnet werden.”
("M. var, precis som mot FCZ och monegaskerna den lugne polen i mittförsvaret och inställde sig i anfallet vid hörnor. Svennen kan hur som helst räknas som en vinst för laget [FCB]")
Kul för Majsan, även om han måste sakna tiden som action-figur!

Kapten Mellberg var nära att äntligen få föra sitt Villa mot en seger, men Man Citys kvittering i 95:e minuten gjorde att Villa tvingas till omspel i FA-cupens åttondel.

I Holland fick Petter ett av lagets högsta betyg då hans Heerenveen torskade mot Roda.

Såväl Kriz Andersson som Karl Svensson spelade i veckan med sina respektive klubblag och hjälpte till att föra dem till kvartsfinal.

Målvakter
Andreas Isaksson verkar fortfarande ha en bit kvar till toppform. Tvekade lite vid Rennes baklängesmål. Först ut på inlägget, sedan tillbaka, vilket gjorde att det blev svårt att ta nicken, som ändå gick på Isaksson på väg in i mål.

Eddie Gustafsson gjorde, som WM redan skrivit om, en bra insats mot Djurgården! Fick dock se sig besegrad av Hysén, som var iskall i avslutningen.

Irlands trupp mot Sverige

Inför matchen den 1/3 mot Sverige har Irlands förbundskapten Steve Staunton en 23-mannatrupp som inkluderar alla stora namn (utom gamlingen Roy Keane), bl a Magpies målis Shay Given, försvararna Finnan från Liverpool och O'Shea från MUFC, Chelseas flyfotade winger Damian Duff och Hotspurs spjutspets Robbie Keane.

Under ny ledning har Irland ett spännande lag som ofta spelar med mycket hjärta. Precis som alla Sveriges motståndare i grupp 2 i sommar spelar de 4-4-2 med ett tämligen rakt mittfält. Det blir därför en mycket intressant värdemätare för Sverige.

Sveriges trupp presenteras på tisdag och den kommer verkligen att ge en indikation om vilka spelare Lagerbäck har planerat ska få checka in i Bremen. Nu ska WM fundera på hur WM tror att den kommer att se ut. Vårt förslag presenteras imorgon, med motivering. Fundera själva, så länge!

Royal League-kvartarna lottade

Kvartsfinalerna i Royal League har lottats. Tyvärr får vi inte se mer av Johan Elmander i den här turneringen, men det finns ändå ett par, ur vm-synpukt, intressanta matcher att följa:

IFK Göteborg – Lilleström SK
Vm-aktuelle Christoffer Andersson har mycket att bevisa för förbundskaptenerna, särskilt i ett läge där vår ena ytterbacksplats kan vara den mest öppna platsen i startelvan mot Trinidad & Tobago. Här ställs Christoffer mot bland annat blåvitts nytillträdde lagkapten Niclas Alexandersson. Även Kalle Svensson får chansen att visa framfötterna.

FC Köpenhamn – Hammarby
Tobias Linderoth är solklar till startelvan i vm, och en av svenska landslagets absolut viktigaste kuggar! Vi vet vad han kan, så i mötet mot pappa Anders Linderoths Hammarby följer vi istället Marcus Allbäck. Han har ifrågasatts, och kommer att fortsätta ifrågasättas, och bör hitta formen tidigt under vårsäsongen, både för att  imponera på förbundskaptenerna, men även för att få det lite lugnare i sin uppladdning.

Djurgårdens IF - Vålerenga
Tobias Hysén måste visa Hysénklass för att få åka med till Tyskland! Jonson har, enligt WM, större chanser, men kan inte heller han känna sig helt säker.

FC Lyn Oslo – FC Midtjylland
Ingen särskilt intressant kvartsfinal. Möjligen i kampen om förste vattenbärare bakom Isaksson kan några bra insatser hjälpa Eddie Gustafsson. Eddie gjorde ett darrigt ingripande i Royal League förra helgen, men följde upp den insatsen med ett par mycket fina räddningar mot Djurgården i torsdags.

Elmander spelar ikväll?

Frälsaren är tillbaka! Brøndbys frälsare, alltså. Michael Laudrup har tagit ut Johan Elmander i truppen till den viktiga bortamatchen mot Christoffer Anderssons Lilleström, matchen som direkt kan avgöra om Brøndby avancerar till kvartsfinal i Royal League eller ej. Det är första gången sedan Elmanders svåra handoperation. Vinst är förmodligen ett måste!

Ikväll kan Elmander, om han får chansen, ta första steget mot att övertyga förbundskaptenerna om att han snabbt kan komma tillbaka i fin form! Men snälla Johan, få bara inte för dig att på egen hand byta tröja med någon av norrbaggarna efter matchen. Då kan senan i fingret lätt ryka igen...

Även övriga landslagsaktuella svenskar verkar vara aktuella i kvällens matcher, med ett frågetecken för IFK Göteborgs Kalle Svenssons sjukdomsutveckling.

elmander
Johan Elmander har återigen ett finger med i spelet

Proffskoll v. 6

Royal League har dragit igång igen, och det innebär fler svenskar att hålla reda på - något som WM gärna gör för er! I veckan var hela fem av våra sex tilltänkta forwardsalternativ på plan, och så snart Johan Elmander blivit frisk i handen igen så kan vi varje vecka sammanställa mycket intressanta rankinglistor.

Så här gick det under veckoslutet:

Forwards
Vi börjar med vår store italienske matchhjälte! I EM i Portugal klackade han bort många av sina lagkamrater i Juventus från avancemang, men igår betalade han tillbaka genom att kanske avgöra italienska ligan. Zlatan gjorde 1-0 innan han blev utbytt, och idag han kan med gott samvete koppla av i Turin med att kolla på skidskytte eller någon annan stor sport…

Även i Spanien var det seriefinal, och även i Spanien höll vi på att få en svensk matchhjälte. I en match där Henke kom in i slutet av första halvlek, där Barcelona var ovanligt bleka, där Samuel Eto’o ville göra alldeles för mycket alldeles för ofta och där Valencia ledde med 1-0, löpte Henke helt perfekt, tog emot bollen helt perfekt och avslutade helt perfekt. Tyvärr visade Cañizares att han även skulle platsa som handbollsmålvakt genom en fantomparad som skulle fått den bästa av balettdansöser att sträcka ljumsken.

Markus Rosenbergs målsvit sprack i helgen, men Ajax vann ändå borta mot Den Haag och är nu tillbaka och slåss på allvar om europaspelsplatserna igen.

Marcus Allbäck spelade inte för Köpenhamn i Royal League igår, utan ersattes av Peter Ijeh. Dock gjorde han ett utav FCK:s två mål borta mot Bröndby i torsdags!

Mattias Jonson spelade som central forward då Djurgården igår förlorade mot IFK Göteborg. Tack vare övriga resultat är dock DIF klara för kvartsfinalspel, och även IFK Göteborg är nu med i leken på allvar igen. En omgång återstår, och om IFK, Lyn och Bröndby alla klarar sig så är samtliga vm-aktuella svennar vidare. Och det scenariot är inte alls omöjligt…

Mittfältare
Även de flesta av våra tilltänkta mittfältare var ute och klafsade i leran runt om i Europa. Två av dem spelade dock ytterback när Arsenal klarade 1-1 mot Bolton. Nya stjärnskottet (nåväl...) Sebastian Larsson fick återigen husera på vänsterbacksplatsen i Clichys och Coles absens. Efter paus kom även Ljungberg in, fast på den andra kanten. Särskilt Larsson fick goda omdömen efter matchen. Ljungberg hävdade självkritiskt att om Arsenal vill hålla tätt bakåt bör de se sig om efter mer defensivt skickliga högerbacksalternativ...

I Köpenhamn visade Linderoth upp att han inte bara är oklanderlig i sitt defensiva positionsspel. Han gav också besked om att han kan skruva in frisparkar och gjorde därmed 1-0 i FCK:s 1-1-match mot Lilleström.

Chippen var en av de bättre på plan och var med i förspelet till segermålet mot storlaget Mouscroun.

Kim Källström stod över matchen mot ligatvåan Bordeaux pga en lättare skada, en match Rennes förlorade med 0-2.

På Ullevi möttes två andra tänkbara vm-resenärer - herrarna Alexandersson och Hysén. I matchen, som IFK vann med 2-0, avgjorde Alexandersson för sitt lag, emedan Hysén, som spelade på högerkanten för aftonen, hade DIF:s bästa reduceringschans.

Försvarare
Alexander Östlund verkar ha hittat rätt på den engelska sydkusten, där han i helgen var en av Southamtons centralfigurer i förlustmatchen mot överlägsna ligaettan Reading. Östlund verkar ha varit inblandad i det mesta. Han spelade fram till två av Saints bästa chanser, hade den kanske allra bästa själv med en språngnick i ribbkrysset, stod för spektakulära brytningar, blockerade ett skott med sin underarmstatuering inom straffområdet och fick matchens enda varning när han uppträdde osportsligt mot hemmalagets stjärna Bobby Conway.

Längre norrut fick även kapten Mellberg se två bollar passera bakåt när Aston Villa förlorade med 2-1 mot Newcastle. Den senaste tidens dåliga relultat har fått Olof att ryta till lite mot sina lagkamrater, vilka han tycker inte gör tillräckligt många mål, men släpper in på tok för många. Att ingen har tänkt på det innan! Det måste givetvis vara anledningen till Villas skrala utdelning! Läs hela uttalandet
här!

Erik Edman spelade hela matchen för Rennes, men gjorde inte någon av sina bästa matcher.

Petter Hansson var en utav dem som fick bäst betyg i Heerenveen efter segern mot Vitesse (4-1). I matchen gjorde för övrigt Lasse Nilsson ett utav de fyra målen.

Micke Nilsson fortsätter att nöta bänk…

Lilleström är klara för kvartsfinal i Royal League, efter det oavgjorda resultatet mot FC Köpenhamn. Christoffer Andersson spelade hela matchen.

Det var inte bara i Italien och i Spanien som det spelades seriefinal. Daniel Majstorovic kastades in i hetluften då han i helgen spelade hela matchen mot serietvåorna FC Zürich. Matchen slutade 1-1.

Kalle Svensson var sjuk och missade matchen mot Djurgården.

Målvakter
Isak är tillbaka! Lite ringrostig vaktade han Rennes stolpar i förlustmatchen borta mot Bordeaux. Han stod för ett par misstag, dock inga som ledde till något av Bordeaux två mål, och enligt Isak själv är det bara en tidsfråga innan han är tillbaka i gammal god form igen. Det kan Rennes behöva, precis som svenska landslaget, eftersom...

...Eddie Gustafsson stod för ett darrigt ingripande mot Aalborg i Royal League. Han höll visserligen nollan, men det ska han nog tacka högre makter för. Eddie höll nämligen på att göra en ”Valdes”, då han ” serverede læderet i panden på Curth”. Curth nickade dock bollen i marken så hårt att den studsade över målet…

WM-galan

Nu när nästan alla spelare från Tommy Svensson bronstrupp från 94 har slutat spela fotboll, och istället gått vidare till att bli mer eller mindre lyckade kommentatorer, spelaragenter, ica-handlare, tränare, sportchefer, barägare, dammsugarmunstyckeförsäljare eller skogshuggare, ligger det nära till hands att jämföra dagens trupp med den vi hade för tolv år sedan. Därför har WM, i sann galaanda, tagit fram några olika kategorier, och i varje kategori nominerat högst tre spelare (presenteras i bokstavsordning), för att se om vi har en liknande samling fotbollsspelare nu som då.

Således, vem i årets vm-trupp blir:årets "Jesper Blomqvist"?
 - som får spela från start i första matchen, men som under resten av turneringen får nöja sig med inhopp

Nominerade
Anders Svensson
Christian Wilhelmsson
Alexander Östlund

vinnare årets "Jesper Blomqvist" 2002: Magnus "Turbo" Svensson (i brist på konkurrens, för han gjorde ingen äkta "Jesper", då han fick spela från start i andra matcher, fast på en annan position)årets "Kennet Andersson 1"?
 - innan vm ofta bänknötare i landslaget, men som i vm visar sådan form att han omöjligt kan hållas utanför startelvan

Nominerade
Johan Elmander
Kim Källström
Markus Rosenberg

vinnare årets "Kennet Andersson 1" 2002: Anders Svenssonårets "Kennet Andersson 2"?
- som får hela svenska folket att plågsamt länge imitera en superfjantig målgest, innan någon (var det Kennet?) kommer på att den nog inte var så ball ändå

inga nominerade, tack och lov

årets "Kennet Andersson 2" 2002: inga nominerade, tack och lovårets "Tomas Brolin"?
 - som byter position för att sedan totalt dominera på den nya platsen

Nominerade
Niclas Alexandersson
Kim Källström
Henrik Larsson

vinnare årets "Tomas Brolin" 2002: inga nomineradeårets "Anders Limpar 1"?
 - som spelas sista tio minuterna av en redan avgjord match, som tack för trogen bänknötartjänst

Nominerade
Marcus Allbäck
Johan Elmander
Mattias Jonson

vinnare årets "Anders Limpar 1" 2002: inga nominerade, eftersom samtliga matcher var olidligt spännande in i det sista...årets "Anders Limpar 2"?
- vänstermittfältare som dominerat några år i Arsenal, men som säsongen innan vm har haft det lite tungt i klubblaget, ett år då Arsenal inte är i närheten av att vinna ligan. Blir såld efter vm

Nominerad
Fredrik Ljungberg

årets "Anders Limpar 2" 2002: inga nominerade.årets "Pontus Kåmark"?
 - som inte är ordinarie innan vm, men som visar världsklass när han väl får spela

Nominerade
Petter Hansson
Kim Källström
Markus Rosenberg

vinnare årets "Pontus Kåmark" 2002: Andreas Jacobssonårets "Janne Eriksson"?
 - som blir skadad innan vm och missar hela kalaset

Nominerade

Andreas Isaksson
Fredrik Ljungberg
Teddy Lucic

vinnare årets "Janne Eriksson" 2002: Håkan Mild och Patrik Anderssonårets "Teddy Lucic"?
 - som blir extrainkallad till truppen, som ersättare för årets "Janne Eriksson"

Nominerade
Bengt Andersson
Tobias Hysén
Karl Svensson - sluter cirkeln snyggt om han skulle ersätta Teddy Lucic...

vinnare årets "Teddy Lucic" 2002: Pontus Farnerudårets "Mikael Nilsson"?
 - som inte får spela en enda minut, men inte klagar ändå

Nominerade
Daniel Andersson
Daniel Majstorovic
Mikael Nilsson - måste nomineras, med det namnet...

vinnare årets "Mikael Nilsson" 2002: ingen ensam vinnareårets "Magnus Erlingmark"?
 - som får spela precis en enda minut, men inte klagar ändå

Nominerade
Marcus Allbäck
Johan Elmander
Mattias Jonson

årets "Magnus Erlingmark" 2002: inga nominerade. årets "Stefan Schwarz/Jonas Thern"?
 - som blir utvisad

Nominerade
Zlatan Ibrahimovic
Tobias Linderoth
Alexander Östlund

årets "Stefan Schwarz/Jonas Thern" 2002: inga nominerade.Det var alla kategorier, gott folk! Intressant att notera är exempelvis att Johan Elmander är nominerad i två så olika kategorier som årets "Erlingmark" och årets "Kennet 1", att Tobias Hysén, som WM tidigare tippat som aktuell för den ursprungliga truppen, nu är nominerad som årets "Lucic", och att Marcus Allbäck, som WM ibland har tippat utanför truppen, nu är nominerad i hela två kategorier.

Saknas någon? Är något fel och galet? Diskutera gärna här på bloggen!

"Rosenberg tilt zwak Ajax"

Så lyder idag den holländska tidningen Voetbal Internationals huvudrubrik. "Rosenberg bär upp ett svagt Ajax". När storlaget från Amsterdam nu har gått knackigt har Rosenberg gjort det motsatta.  Fem matcher i rad nu med mål...

"Ibrahimovic alla Trezeguet"
Det skriver La Gazetta dello Sport idag när Zlatan ääääännnntligen bröt den förtrollning en napolitansk gammal kvinna (eller nå't) har kastat på honom. "Ibrahimovic gör en 'Trezeguet'". Om det är målet (typiskt Trezeguetmål - distinkt avslut i straffområdet efter att back har halkat på isfläck) eller den nya frisyren (se bilden), som åsyftas är mig oklart. De kanske är dubbelbottnade, de kluriga jäklarna... Dessvärre tvingades Zlatan gå ut i halvtid pga av ömmande ljumskar. Hoppas verkligen att han inte gör fler mål så han får vila ordentligt i vår.


ibra alla trez

Zlatan är snaggad, men WM-redaktionen har dubier... Var det inte jättelängesen Beckham hade det så?

Messi missar Valencia - Henke får starta igen?

Nu är det klart! Barcelonas klubbläkare har sagt sitt och Messi missar bortamötet med Valencia. Skadan han ådrog sig i vänsterbenet mot Atletico Madrid kommer att ta cirka tio dagar att återhämta sig från.

Dessutom är Ronaldinho avstängd - igen. Avstängningen mot Atletico Madrid berodde på de fem gula kort brassen har dragit på sig under säsongen, men Valencia missar han på grund av det röda kort han ådrog sig i cupen mot Zaragoza förra onsdagen - ett kort som alltså får konsekvenser i seriespelet.

Detta öppnar för Henke - som förvisso är mer lämpad för att spela på Eto'os plats, vilket han knappast kommer att få göra - som även tidigare spelats på vänsterkanten av Rijkaard! Räknar man även cupen, så har Henke gjort fyra av Barcelonas tio mål i de fem matcher han fått spela. Detta borde tala för Henke, som dessutom är defensivt användbar mot serietvåan Valencia.

Kan det vara så att WM drog förhastade slutsatser här? Det bjuder vi gärna på i så fall! Låter forwardstrion (från höger) Giuly-Eto'o-Larsson ok?

...och kan Henke sätta La Liga-spiken i kistan genom att skjuta Valencia i sank?

Proffskoll v. 5

Forwards
Zlatans kris verkar vara över för den här gången. Han verkar ha Capellos fulla förtroende och spelade hela den viktiga matchen mot Udinese i helgen. Förvisso gjorde han inte mål, men laget vann igen. Capello vill man inte hamna i onåd hos - fråga Jeppe Blomqvist!
 
Barcelona förlorade hemma mot Atletico Madrid, och det blev ingen rekordlång segersvit för katalanerna. Efter att Atletico chockstartat andra halvlek med ett andra mål, lyckades man inte komma igen. Henrik Larsson var bra, enligt WM en av de bättre i Barcelona igår. Hans reduceringsmål såg kanske inte så mycket ut för den oinvigde, men alla som spelat fotboll vet hur svårt det är att skjuta när bollen i princip är bakom stödjebenet. Med tanke på hur nära målvakten stod var det en stor prestation att lyckas placera bollen invid stolpen, precis sådär retfullt utom räckhåll för Leo Franco. Henrik Larsson skapade sig även ett utmärkt läge i första halvlek, genom en löpning och några finter, och i andra halvlek visade han styrka i huvudspelet med bland annat en framspelning till ett jätteläge. Nej, det går inte att beskylla Henke för förlusten, och inte någon av de andra forwardsen heller, för den delen. Matchen förlorades istället på Barcelonas mittfält. Deco var usel, och borde bytts ut. Det var bland annat han som, genom att stå på hälarna och tappa bollen precis där man inte får tappa den, orsakade anfallet som Atletico punkterade matchen med. Eto'o kommer nu tillbaka, men kanske har det öppnats en möjlighet för spel från start även nästa match för Henke. Messi uppges vara skadad (omfattningen uppges, enligt Barcelonas hemsida, vara 'nuclear', men WM antar att någon ej så engelskbevandrad katalan med detta menar 'unclear'), och med Ronaldinho avstängd kan det bli en kantplats för Henke. Han har spelats där förut av Rijkaard och då man nästa helg spelar borta mot serietvåan Valencia kan Henkes defensiva kvaliteter behövas!

...och i Ajax trummar Rosenberg på. I helgen gjorde han mål mot ärkerivalen Feyenoord, vilket innebär att han har gjort mål i fyra raka och åtta av de senaste elva matcherna. Han leder nu Ajax interna skytteliga och ligger på delad sjätteplats i hela Eredivisie. Mest intressant av all statistik är dock att han har gjort fyra raka 1-1-mål. Faktum är att Ajax inte har spelat en enda match i år där inte Rosenberg har skjutit 1-1. Markus borde vara given tredjeforward i lanslaget i dagsläget. Särskilt i en match där Sverige ligger under med 0-1 i slutminuterna... 

Mittfältare
Ljungberg vilade i helgen, men det betydde inte att Sverige inte var representerat i Arsenals startelva. På vänsterbacken fanns mittfältslöftet Sebastian Larsson som gjorde en bra match i en ovan position.

Chippen och Zetterberg spelade båda från start mot Genk i helgens 4-1.vinst. Den gamle överglänste den unge med, bland annat, ett mål och två assist.

Pontus Farnerud stannar, lite överraskande, hos brorsa, gewurztraminer och EG-domstol i Strasbourg istället för att testa vingarna i Feyenoord. Undrar om han blir kvar nästa säsong, när laget sannolikt spelar i Ligue 2.

Kimpa Källström fick ljumma betyg för sin insats mot Monaco.

Försvarare
Alexander Östlund gick direkt in i startelvan i Southamptons mållösa match mot Derby County. Engelska reportrar gav honom godkänt, även om någon hävdade att han "cut a scary figure". Inget nytt under solen... I Saints är Micke Svensson fortfarande skadad.

Sämre går det då för Mikael Nilsson. Han satt på bänken för tredje matchen i rad. Panathinaikos går hyfsat bra defensivt för tillfället, så frågan är om han inte blir kvar där ett tag. Det vore förödande för Mikael, som annars hade goda chanser till spel i vm.

Mellberg blev utbytt med kvarten kvar i klang-och-jubel-föreställningen mot Boro. Då ledde Villa redan med 4-0, så det kan knappast ses som en petning.

Erik Edman fick, precis som Kollega Kim, ljumma betyg mot Monaco.

Daniel Majstorovic spelade för sitt FC Basel, om än bara en träningsmatch och för Petter Hansson gick det utomordentligt. Utomordentliga tidningen Voetbal International gav honom 7 på sin 10-gradiga skala. Bara tremålsskytten Lasse Nilsson fick bättre.

Målvakt
Han är tillbaka. Han spelar till helgen. Prisa Gud!


38043-13

Stålmannen flyger igen!

WM hade nästan rätt!

Fan, vi hade förberett ett jättefint inlägg, i vilket tanken var att WM skulle slå sig på bröstet och hävdat att vi redan på S:t Nikolausdagen förutspådde att Afrikas bästa landslag var Nigeria, Egypten, Kamerun och Senegal. Det hade ju varit så bra. Om inte ivorianerna hade avgjort redan i tolfte straffsparksomgången mot de revanschlystna lejonen från Kamerun,

Nu, när semifinaler och final ändå kvarstår kan vi sammanfatta vad som har hänt i Kairo med omnejd med:

1) Henke får spela från start idag, men aldrig mer i Primera Liga.

2) Vilket lag från Afrika Sverige än möter i vm behöver vi inte vara ett skit nervösa (såvida det inte går till straffar - då är vi kokta). Afrikanska lag har generellt sett gått framåt, särskilt taktiskt. Dock är de bästa lagen inte kvalificerade.

WM åker till vm!

WM fick precis mail från Blatter, med beskedet att han har reserverat två stolar till WM-redaktionen till Paraguaymatchen. Hoppas Lagrell är lika vänlig och kompletterar med de andra matcherna, så att ni, kära läsare, ska få adekvat rapportering genom vår närvaro.

Kris? Nä, nä, nä!

I media-Sverige har det blåst upp till storm i dagarna. En "kris i svenska landslaget"-storm. Anledningen?

Forwards som inte gör mål!
Sverige som inte kan besegra Jordanien!
Mittfältare som inte gör mål!
En målvakt som är skadad!
Svenska spelare som slåss!
Försvarare som inte platsar!
Sverige som inte kommer att ta vm-guld...

Panik!! Eller? Knappast. WM manar till lugn. Den här stormen har fått orimliga proportioner. De som vill blåsa upp den till en närmast Katrina-aktig styrka borde sansa sig, ta ett glas vatten, och inse att det bara var där det blåste. I vattenglaset, alltså.

Faktum är att om alla svenska spelare hade varit i toppform just nu,  hade det varit något fel. För alla oss som bryr oss mer om hur det går i sommarens vm än hur det går för Arsenal, Ajax eller Barcelona så är det inte spelarnas form idag som är viktig. Om Niclas Alexandersson hade snurrat upp hela den jordanska backlinjen, hade vi haft anledning att oroa oss. Han ska vara nedtränad nu! Om Zlatan hade öst in mål just nu, då hade det också kunnat gå illa i sommar, eftersom Zlatans spelglädje och humör har en tendens att gå mer upp och ner än en brevbärare på nedre Manhattan. Till sommaren kommer han att vara heltänd, och då finns det inte många som är bättre! Zlatan kommer att se till att ha en formtopp. Det är ju till och med han som har dragit igång snacket om vm-guld, och som nämner suget efter vm titt som tätt i intervjuer. Precis som Erik Edman också gör. Edman som inför en vm-kvalmatch har sagt att det inte spelade någon roll hur det gick i de två närmaste Tottenhammatcherna, så länge Sverige bara vann kvalmatchen. Även han kommer att vara heltänd, och servera fler Beckham-precisa inlägg till Larsson vid straffpunkten à la EM. Och läs Daniel Sjöbergs krönika på 
fotbolldirekt idag, som har många poänger. Precis som han säger, så mår Fredrik Ljungbers sargade kropp bara bra av att få vila lite. Och Henrik Larsson? Henrik Larsson som bara har gjort tre mål de senaste fyra matcherna han spelat? Henrik Larsson har lyckats komma tillbaka till stora mästerskap när han vid den här tiden på året fortfarande i princip har haft benet av på mitten!!

Så nej, vi kan ta det lugnt. Och inte köpa mediernas snack om kris i svenska landslaget. Istället kan vi köpa senaste numret av Offside, och läsa om kampen om de sista platserna i vm-truppen. Den kampen kommer att höja kvaliteten på samtliga spelare som inte känner sig säkra på en plats.

Transferfönstret stängt

Nähä! Det slog inte ner några sena transfer-"bomber" i går kväll. Nu vet vi var vi har våra landslagsspelare i vår. Jag har svårt att se att någon av de allsvenska förmågorna (Lucic, Svensson osv...) skulle röra på sig.

Efter sauditurné och silly season skulle man därför kunna kosta på sig att spekulera i hur vm-truppen just nu är formad under herrarna Lagerbäck och Anderssons glesa hjässor. De som har stärkt sina aktier mest under vintern måste vara Majstorovic, Alvbåge och Rosenberg. Daniel Andersson och Allbäck försatte verkligen två goda chanser att stärka sina positioner, när de stannade hemma från Mellanöstern. Dessutom gjorde Mattias Jonson en synnerligen blek figur där nere. Lagerbäckfavoriten kommer dessutom vara väldigt lätt att jämföra med killen på andra kanten i DIF, Tobias Hysén, i vår. Jonsons främsta fördel är sannolikt att han är just en Lagerbäcksfavorit. Just nu känns t ex Johan Elmander som en snabbare, mer teknisk, mål- och passningsfarligare variant av Jonson, särskilt som Elmander har gått framåt på Jonsons trademark-egenskaper, dvs att vara en lojal och hårt arbetande lagspelare. Annars är nyheterna få, jämfört med
vår förra sammanställning. Givna spelare är i VERSALER, fringe-lirarna i gemener.

ISAKSSON, GUSTAFSSON, ALVBÅGE

MELLBERG, LUCIC, EDMAN, ÖSTLUND, HANSSON, NILSSON, Majstorovic, C Andersson

FREDDIE, CHIPPEN, LINDEROTH, A SVENSSON, KIMPA, ALEX, Hysén

LARSSON, ZLATAN, ROSENBERG, Jonson, Elmander

Svagheten med den här truppen är att en skada/avstängning på Linderoth mot ett starkt motstånd (i.e. England eller godtyckligt slutspelslag) skulle innebära en del omförflyttningar på mittfältet. Som det är nu känns dock detta som ett problem som, enligt WM, knappast kan lösas genom Daniel Anderssons närvaro. Uppställningen Wilhelmsson-Alexandersson-Svensson-Ljungberg känns trots allt som en defensivt starkare uppställning än Alexandersson-Andersson-Svensson-Ljungberg. Den förra är dessutom bättre offensivt alla dagar i veckan. Dessutom borde såväl Majstorovic, Lucic, Nilsson och Källström som den något bortglömde Pontus Farnerud vara bättre back-ups till Linderoth än vad Daniel Andersson ens kan drömma om att vara.