Proffskoll v. 6

Royal League har dragit igång igen, och det innebär fler svenskar att hålla reda på - något som WM gärna gör för er! I veckan var hela fem av våra sex tilltänkta forwardsalternativ på plan, och så snart Johan Elmander blivit frisk i handen igen så kan vi varje vecka sammanställa mycket intressanta rankinglistor.

Så här gick det under veckoslutet:

Forwards
Vi börjar med vår store italienske matchhjälte! I EM i Portugal klackade han bort många av sina lagkamrater i Juventus från avancemang, men igår betalade han tillbaka genom att kanske avgöra italienska ligan. Zlatan gjorde 1-0 innan han blev utbytt, och idag han kan med gott samvete koppla av i Turin med att kolla på skidskytte eller någon annan stor sport…

Även i Spanien var det seriefinal, och även i Spanien höll vi på att få en svensk matchhjälte. I en match där Henke kom in i slutet av första halvlek, där Barcelona var ovanligt bleka, där Samuel Eto’o ville göra alldeles för mycket alldeles för ofta och där Valencia ledde med 1-0, löpte Henke helt perfekt, tog emot bollen helt perfekt och avslutade helt perfekt. Tyvärr visade Cañizares att han även skulle platsa som handbollsmålvakt genom en fantomparad som skulle fått den bästa av balettdansöser att sträcka ljumsken.

Markus Rosenbergs målsvit sprack i helgen, men Ajax vann ändå borta mot Den Haag och är nu tillbaka och slåss på allvar om europaspelsplatserna igen.

Marcus Allbäck spelade inte för Köpenhamn i Royal League igår, utan ersattes av Peter Ijeh. Dock gjorde han ett utav FCK:s två mål borta mot Bröndby i torsdags!

Mattias Jonson spelade som central forward då Djurgården igår förlorade mot IFK Göteborg. Tack vare övriga resultat är dock DIF klara för kvartsfinalspel, och även IFK Göteborg är nu med i leken på allvar igen. En omgång återstår, och om IFK, Lyn och Bröndby alla klarar sig så är samtliga vm-aktuella svennar vidare. Och det scenariot är inte alls omöjligt…

Mittfältare
Även de flesta av våra tilltänkta mittfältare var ute och klafsade i leran runt om i Europa. Två av dem spelade dock ytterback när Arsenal klarade 1-1 mot Bolton. Nya stjärnskottet (nåväl...) Sebastian Larsson fick återigen husera på vänsterbacksplatsen i Clichys och Coles absens. Efter paus kom även Ljungberg in, fast på den andra kanten. Särskilt Larsson fick goda omdömen efter matchen. Ljungberg hävdade självkritiskt att om Arsenal vill hålla tätt bakåt bör de se sig om efter mer defensivt skickliga högerbacksalternativ...

I Köpenhamn visade Linderoth upp att han inte bara är oklanderlig i sitt defensiva positionsspel. Han gav också besked om att han kan skruva in frisparkar och gjorde därmed 1-0 i FCK:s 1-1-match mot Lilleström.

Chippen var en av de bättre på plan och var med i förspelet till segermålet mot storlaget Mouscroun.

Kim Källström stod över matchen mot ligatvåan Bordeaux pga en lättare skada, en match Rennes förlorade med 0-2.

På Ullevi möttes två andra tänkbara vm-resenärer - herrarna Alexandersson och Hysén. I matchen, som IFK vann med 2-0, avgjorde Alexandersson för sitt lag, emedan Hysén, som spelade på högerkanten för aftonen, hade DIF:s bästa reduceringschans.

Försvarare
Alexander Östlund verkar ha hittat rätt på den engelska sydkusten, där han i helgen var en av Southamtons centralfigurer i förlustmatchen mot överlägsna ligaettan Reading. Östlund verkar ha varit inblandad i det mesta. Han spelade fram till två av Saints bästa chanser, hade den kanske allra bästa själv med en språngnick i ribbkrysset, stod för spektakulära brytningar, blockerade ett skott med sin underarmstatuering inom straffområdet och fick matchens enda varning när han uppträdde osportsligt mot hemmalagets stjärna Bobby Conway.

Längre norrut fick även kapten Mellberg se två bollar passera bakåt när Aston Villa förlorade med 2-1 mot Newcastle. Den senaste tidens dåliga relultat har fått Olof att ryta till lite mot sina lagkamrater, vilka han tycker inte gör tillräckligt många mål, men släpper in på tok för många. Att ingen har tänkt på det innan! Det måste givetvis vara anledningen till Villas skrala utdelning! Läs hela uttalandet
här!

Erik Edman spelade hela matchen för Rennes, men gjorde inte någon av sina bästa matcher.

Petter Hansson var en utav dem som fick bäst betyg i Heerenveen efter segern mot Vitesse (4-1). I matchen gjorde för övrigt Lasse Nilsson ett utav de fyra målen.

Micke Nilsson fortsätter att nöta bänk…

Lilleström är klara för kvartsfinal i Royal League, efter det oavgjorda resultatet mot FC Köpenhamn. Christoffer Andersson spelade hela matchen.

Det var inte bara i Italien och i Spanien som det spelades seriefinal. Daniel Majstorovic kastades in i hetluften då han i helgen spelade hela matchen mot serietvåorna FC Zürich. Matchen slutade 1-1.

Kalle Svensson var sjuk och missade matchen mot Djurgården.

Målvakter
Isak är tillbaka! Lite ringrostig vaktade han Rennes stolpar i förlustmatchen borta mot Bordeaux. Han stod för ett par misstag, dock inga som ledde till något av Bordeaux två mål, och enligt Isak själv är det bara en tidsfråga innan han är tillbaka i gammal god form igen. Det kan Rennes behöva, precis som svenska landslaget, eftersom...

...Eddie Gustafsson stod för ett darrigt ingripande mot Aalborg i Royal League. Han höll visserligen nollan, men det ska han nog tacka högre makter för. Eddie höll nämligen på att göra en ”Valdes”, då han ” serverede læderet i panden på Curth”. Curth nickade dock bollen i marken så hårt att den studsade över målet…

Kommentarer
Postat av: Spanskmannen

Ögonbrynen upp för Ex-djurgårdaren Fredrik Stenman! Har gått in och tagit en ordinarie plats på Leverkusens vänsterkant. Redan omtyckt av tränaren och han jämförs till och med med VM 90-hjälten Andreas Brehme. Han känns väldigt het inför Vm!

Postat av: agent_o

måste instämma med dig där herr spanskmannen. Stenman har väl fortfarande en bit kvar men är han fortfarande ordinarie i mitten på maj så ge honom en biljett. bort med förre ex. djurgårdaren dorsin som aldrig kommer få chanden ändå.

2006-02-14 @ 10:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback