Proffskoll v. 8

I veckan spelades både ligafotboll, Royal League, Champions League och Uefa-cup! Så här skötte sig svenskarna!

Forwards
Henrik Larsson!! I både Champions League-mötet mot Chelsea och i ligamötet mot Zaragoza har hans inhopp varit avgörande för matchvändningen, och nu borde han snart få chansen från start igen!

Zlatan spelade från start i både Champions League och ligan i veckan. Juventus gjorde sammanlagt fem mål i matcherna men Zlatan gick mållös från båda, samtidigt som både Del Piero och Trez har noterats i protokollet.

Inte heller Markus Rosenberg gjorde mål, då Ajax pliktskyldigt bortabesegrade Heracles. Han blev utbytt i 80:e minuten mot Charisteas, då det fortfarande stod 1-1 i matchen.

Mattias Jonson var en av Djurgårdens piggaste spelare i Royal League-mötet mot Vålerenga. Stod bland annat för ett fint inspel till kollega Hysén. Blev utbytt i 70:e minuten.

Marcus Allbäck punkterade matchen mot Hammarby med sitt 2-0-mål. Han missade dock ett fint läge strax innan dess.

Mittfältare
Christian Wilhelmsson blev matchhjälte i Belgien. Hans förlösande 1-0-mål fem minuter före matchens slut räddade tre poäng åt Anderlecht. Dessutom lyckades man trycka in ytterligare ett mål när KSV Roeselare var tvungna att försöka få till en kvittering

För dagen kapten Källström spelade nästan hela matchen borta mot Lyon för sitt Rennes, då man mycket starkt bortaslog topplaget Lyon med hela 4-1. Kimpa blev utbytt i nittionde minuten innan han blev utbytt, och hade strax innan dess varit med i förspelet till Rennes sista mål.

Fredrik Ljungberg drog som vanligt på sig en skada i Champions League-mötet mot Real Madrid tidigare i veckan (en match som Freddie för övrigt var
lysande i) och missade därför helgens förlustmatch mot Blackburn. Därför får vi inte se honom mot Irland, men det hade varit naivt att tro även tidigare…

…och Sebastian Larsson deltog inte i någon av Arsenals matcher i veckan.

Niclas Alexandersson spelade hela matchen mot Lilleström i torsdags.

Tobias Hysén vill med till vm!! Återigen var han Djurgårdens ende målskytt i Royal League, och den här gången gjorde han två mål! Fortsätter han så här så kommer landslagschansen snart.

Linderoth Junior vann kampen mot Linderoth Senior när Köpenhamn vann mot Hammarby i Royal League. Visade klass!

Andreas Johansson fick inte nytt förtroende ens sedan sina matchavgörande två mål förra helgen, och fick se sitt Wigan utklassade av Man United från sidan.

Försvarare
Irlandstruppens störste överraskning Mikael Dorsin spelade hela matchen i Uefa-cupen mot FC Zenit. Rosenborg kom dock inte längre än till sextondelsfinal.

Daniel Majstorovic har gjort succé i FC Basel och är given som mittback. I helgen vann man mot Yverdon och i veckan var det just Majstorovic som avgjorde UEFA-cupsextondelen mot Monaco med sitt nickmål som skickade Basel till åttondel!

IFK Göteborg har täppt till bakåt, och nu har man hållit nollan i de tre senaste matcherna. Karl Svensson är en av de som kan ta på sig äran för detta. Svensson spelade hela matchen mot Lilleström i Royal League i torsdags…

…precis som Christoffer Andersson gjorde, fast på andra sidan mittlinjen i laguppställningspappret. Christoffer, som till sommaren tar nästa steg i karriären när han lämnar Lilleström för tyska Hannover.

Erik Edman var inblandad i Rennes första mål, men gjorde annars inget utöver det vanliga mot Lyon.

Petter Hansson spelade hela matchen mot NAC Breda, som vanns med 2-1. I veckan åkte Petter också ut ur UEFA-cupen mot Steaua Bukarest.

När Olof Mellberg ryter till lyssnar Aston Villa. Hans represalier förra veckan gav resultat i alla fall i försvaret. Dock kunde medspelarna fortfarande inte göra mål och Villa och Charlton fick dela på poängen.

Alexander Östlund har som väntat tagit en ordinarie plats i Southampton och i helgen spelade han hela matchen mot Sheffield Wednesday. Southampton vann med 3-0!