Kris? Nä, nä, nä!

I media-Sverige har det blåst upp till storm i dagarna. En "kris i svenska landslaget"-storm. Anledningen?

Forwards som inte gör mål!
Sverige som inte kan besegra Jordanien!
Mittfältare som inte gör mål!
En målvakt som är skadad!
Svenska spelare som slåss!
Försvarare som inte platsar!
Sverige som inte kommer att ta vm-guld...

Panik!! Eller? Knappast. WM manar till lugn. Den här stormen har fått orimliga proportioner. De som vill blåsa upp den till en närmast Katrina-aktig styrka borde sansa sig, ta ett glas vatten, och inse att det bara var där det blåste. I vattenglaset, alltså.

Faktum är att om alla svenska spelare hade varit i toppform just nu,  hade det varit något fel. För alla oss som bryr oss mer om hur det går i sommarens vm än hur det går för Arsenal, Ajax eller Barcelona så är det inte spelarnas form idag som är viktig. Om Niclas Alexandersson hade snurrat upp hela den jordanska backlinjen, hade vi haft anledning att oroa oss. Han ska vara nedtränad nu! Om Zlatan hade öst in mål just nu, då hade det också kunnat gå illa i sommar, eftersom Zlatans spelglädje och humör har en tendens att gå mer upp och ner än en brevbärare på nedre Manhattan. Till sommaren kommer han att vara heltänd, och då finns det inte många som är bättre! Zlatan kommer att se till att ha en formtopp. Det är ju till och med han som har dragit igång snacket om vm-guld, och som nämner suget efter vm titt som tätt i intervjuer. Precis som Erik Edman också gör. Edman som inför en vm-kvalmatch har sagt att det inte spelade någon roll hur det gick i de två närmaste Tottenhammatcherna, så länge Sverige bara vann kvalmatchen. Även han kommer att vara heltänd, och servera fler Beckham-precisa inlägg till Larsson vid straffpunkten à la EM. Och läs Daniel Sjöbergs krönika på 
fotbolldirekt idag, som har många poänger. Precis som han säger, så mår Fredrik Ljungbers sargade kropp bara bra av att få vila lite. Och Henrik Larsson? Henrik Larsson som bara har gjort tre mål de senaste fyra matcherna han spelat? Henrik Larsson har lyckats komma tillbaka till stora mästerskap när han vid den här tiden på året fortfarande i princip har haft benet av på mitten!!

Så nej, vi kan ta det lugnt. Och inte köpa mediernas snack om kris i svenska landslaget. Istället kan vi köpa senaste numret av Offside, och läsa om kampen om de sista platserna i vm-truppen. Den kampen kommer att höja kvaliteten på samtliga spelare som inte känner sig säkra på en plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback