WM kollar i facit: Här är Irlandstruppen!

WM förutsåg det redan igår, det har spekulerats länge om det i media, men få (utom WM då) har riktigt trott på det. På frågan om vem av de sex anfallarna som får stanna hemma mot Irland, och då sannolikt även från vm blir svaret… ingen! Lagerbäck presenterade idag truppen mot Irland den 1/3. Utav den trupp som WM förutspådde igår försvinner tre spelare – John Alvbåge, skadade Mikael Nilsson och Daniel Majstorovic. Ersätter gör Malmös Daniel Andersson och Rosenborgs Mikael Dorsin.

Om Daniel är det kanske inte så mycket att säga om. Av de 29 år han har vandrat på vår jord har han varit i landslagstruppen 26 år. Han kan spelet (Linderothrollen) utan och innan - i teorin i alla fall - och det kan vara ovärderligt vid en skada på den ”riktige” Linderoth (även om WM håller Alex som förstereserv på den platsen). Han kanske inte är den mest spektakuläre spelaren, men det ska man inte vara heller i den rollen. Då gör man fel. Även om många hellre hade sett Tobias Hysén i truppen är det ju bara att inse att vi omöjligt kan åka till vm med två defensiva och åtta offensiva mittfältare.

Nästa lilla överraskning var Mikael Dorsin, som får följa med på Majstorovics bekostnad. Det kan man kanske inte heller yla i besvikelse om. Dorsin har utvecklats enormt i Norge och är en mycket bättre spelare nu än vad han var i Djurgården. Han är värd chansen att få visa upp sig och konkurrera med främst C Andersson om den fjärde ytterbacksplatsen. Vi har svårt att tro att båda får följa med. Eventuellt får ingen göra det. Om kaptenerna vill skicka alla de nu nominerade mittfältarna/anfallarna har de bara plats kvar för sju backar. Eftersom flera spelare som normalt spelar mittfältare/mittback även kan spela ytterback (Alex, Daniel, Lucic t ex), men ingen mer än mittbackarna rimligen kan spela mittback tror vi att Lagerbäck vill åka med fyra mittbackar (Lucic, Mellberg, Hansson och Majstorovic) och tre ytterbackar (Nilsson, Östlund och Edman). Det är först vid skador som Andersson och Dorsin kan komma på tal, men det kommer att komma skador, och då tävlar de om att stå först i kön.

Hela truppen har ni
här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback