WM = Saida: Så här spelar Sverige mot Irland

Nu börjar det på allvar! Imorgon spelas den första av tre officiella träningsmatcher inför vm i sommar. Matchen imorgon mot Irland kommer, enligt Lagerbäck, mest att tjäna som ett ypperligt tillfälle att få ”samla gänget” och snacka igenom praktiska detaljer inför vm, samt att spela in en video med den oerhört stilige och talangfulle Tomas Ledin.

I själva verket är det givetvis också en möjlighet att få testa spelare mot kvalificerat motstånd. Det här vill förbundskaptenerna få svar på:

   -          Vilken eller vilka ytterbackar får följa med, vem får starta på högerbacken och vem ska vara reserv på hemmaplan. Räkna med att alla medföljande ytterbackar (Edman, Östlund, Andersson och Dorsin) får speltid!

   -          Har Kim Källström utvecklats så mycket att han kan vara ett allvarligt hot mot Svensson om det visar sig att det låga allsvenska tempot har påverkat honom negativt i sommar? Kim kommer att få mycket speltid, även om Anders sannolikt startar!

   -          Vem är tredjeforward? Svaret är givetvis Rosenberg, men det vill Lars-Roland få bekräftat.

   -          Hur bra är Petter Hansson egentligen?

   -          Hur funkar personkemin mellan ”fringe”-spelarna och den övriga truppen? Riskerar någon att börja gnälla om han inte får speltid i vm?

Allt är bäddat för en startuppställning som lyder:

Isaksson
Östlund – Mellberg – Lucic – Edman
Linderoth
Wilhelmsson – Svensson – Alexandersson
Zlatan – Larsson

Räkna sedan med följande byten i paus…:
Isaksson -> Gustafsson
Mellberg -> Hansson
Zlatan -> Rosenberg/Elmander/Allbäck

…och följande byten senare in andra halvlek:
Svensson -> Källström
Östlund -> Andersson
Edman -> Dorsin

Larsson, Lucic, Linderoth, Chippen och Alexandersson kommer alltså att lira 90 minuter, vilket är bra eftersom dessa, med undantag för Wilhelmsson, inte spelar så vansinnigt mycket i sina respektive klubblag för tillfället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback