Nej, nej, nej!

Isaksson missar matchen mot T&T...
 
Forne klubbkamrat Källström tackade för tiden tillsammans i Lyon och Djurgården genom att dra på ett skott för kung och fosterland och hade oturen att träffa rakt i fejan på Isak. En boll har aldrig suttit mer "på läppen".

Först rapporterades om att Isak var ok, men idag meddelades att vår förstemålvakt missar öppningsmatchenoch till och med riskerar att missa Paraguay, vilket vi verkligen inte hoppas på.

Var detta det värsta som kunde hända? Ja, om ni läser listan över
de oersättliga, som WM publicerade redan den 19 december, då vi inte ens funnits i två veckor, så var det just det. Tyvärr.

(Följer ni denna länk så tänk på att den speglar situationen då, och inte nu, och att exempelvis Larsson ännu inte var tillbaka från sin skada, och Östlund fortfarande fick speltid på hög nivå. Eftersom listan redan när WM hade typ tio läsare renderade en del missförstånd så bör det återigen poängteras att den inte rankar de bästa spelarna, utan de som är svårast att ersätta.)

Så vad göra nu? Kommer (o)sökt att tänka på en viss hyllning som WM publicerade den 31 mars, där vi öser lovord över IFK Göteborgs Bengt Andersson. WM sätter där Bengan på tronen som andremålvakt före Alvbåge och Eddie Gustafsson. Nu kom inte Bengan med, men inte heller Gustafsson, utan Lagerbäck valde istället att satsa på Rami Shaaban. Var WM ute och cyklade? Nej, det vill jag inte säga att vi var, utan väljer istället att citera ur just denna hyllningsartikel om Bengt Andersson:

"Varför anser WM att Bengan ska med till vm? Jo, det är enkelt. Sverige har idag en riktig världsmålvakt - Andreas Isaksson (vi var förvisso för några år sedan på väg att få en till i Rami Shaaban, men det satte en skada stopp för)."

WM hade - måste jag erkänna - precis som all annan media, dålig koll på att Rami kommit tillbaka i fin form igen, men mindes hans Champions League-insatser för Arsenal hösten 2002 då han fick rycka in bakom en skadad Seaman, eftersom Wenger ansåg att han var bätre än andremålvakten Stuart Taylor. Wenger såg Ramis storhet, trots att han vid sin CL-debut endast spelat elva (!) allsvenska matcher.

Visst, Rami är orutinerad i landslaget, men det var han även 2002, men visade med en gång högsta internationella klass, och det är WM övertygade om att han kan göra igen. Så Lasse - välj Shaaban! Det är rådet från lilla oss till dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback