WM kapitulerar

Ärade Lagerbäck,

WM kapitulerar och erkänner sig besegrat!

Mr Lagerbäck, du är en bättre förbundskapten än WM. Och samtliga våra kollegor i media. Så enkelt är det. Och det är just därför det är du som idag stod där på podiet, och vi som tittade på.

Nu ska vi förklara varför. Med tre ord (nåja, två ord och en mening…):

Framtid
Du tänker inte bara två månader framåt, utan vill gärna gå långt i EM 2008 också, som du ju har kontrakt till. Du har insett att den svenska backlinjen snart är på dekis, om inget görs, och nu har du sett till att ta med både Stenman och Svensson, som garanterat har potentialen att bli nyckelspelare i framtiden – samtidigt som de är, när WM tänker efter, i princip lika bra som de som blev lämnade hemma. Med undantag för Östlund. Honom är de mycket bättre än.

Balans
Och framtiden har du säkrat utan att tappa den viktiga balansen i laget. Vadå, säger några av våra läsare, hur kan han behålla balansen med bara tre ytterbackar, varav två har varit skadade och en är en nyutflyttad färsking, samtidigt som han plockat ut hela sex forwards men bara tre yttermittfältare? Jo, här har du tänkt till, det förstår vi. För om du behöver ytterbacksalternativ, så kan Alexandersson spela högerback utan problem, det vet du, och både Elmander och Jonson kan användas för att balansera yttermittfältet. En nedflyttning av Alexandersson som ytterback skulle på så sätt starta en kedjereaktion, och vips så är din trupp balanserad igen!

Eliminering av motståndarnas näst farligaste forward
Rooney försvann förra veckan och spelar inte mot Sverige, om inte ett mirakel sker. Nu har du även plockat bort Östlund.

Fast, som Poison upplyste dig om redan på åttiotalet, varje ros har sin tagg. Så även WM:s ros till dig, ärade förbundskapten. Vi har en liten invändning. Och det är på målvaktssidan. Vi anser fortfarande att Bengt Andersson är Sveriges för tillfället näst bäste målvakt. Och Shaaban är knappast något framtidsnamn, 30 år som han är. Bengt Andersson är 39 och det är ingen ålder på en häst.
Här är en häst som är 40!

PS1. Det som vi skrev här om dig för länge sedan, det står vi fortfarande för. Vartenda ord.

PS2. Inte nog med att Eddie Gustafsson inte ens blev reserv till din trupp. Men var TV4 tvungna att dessutom gnugga hans ansikte i gruset? Var det inte lite onödigt att under presentationen av de ”nominerade” målvakterna visa bilder på fina räddningar och parader av Isaksson, Andersson, Alvbåge och Shaaban, för att låta Gustafsson få nöja sig med ett klipp där han släpper in en lös strumprullare, tycker du? WM tycker att det var lågt i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Fredde

Vad fan har ni emot Östlund? Han e iaf bättre en svennson å nilsson

2006-05-09 @ 21:19:43
Postat av: Tobias

Jag håller med i det mesta, speciellt målvaktsfrågan. Alvbåge var inte ens nära att ta en ordinarie plats i Blåvitt när han var där samtidigt med Bengt. Fast att Lagerbäck är en bättre förbundskapten än WM är ju svårt att sia om, jag tror personligen att de skulle göra ett utmärkt jobb.

Postat av: Henke Larsson

Fortsätt pumpa ur er de alltid lika eminenta krönikorna.

Lagerbäck är kung.

Min enda huvudbry är Allbäck... men han är alltid för djävlig ihop med Henke, ifall Zlatan skulle skada sig.

Hysén hemma. Skönt det. Han dansade en sommar. Nu får han bryta ihop och komma igen. Skippa kalsongreklamen och fokusera på fotbollen istället, Tobbe!

Men var är Bengan?! Pinsamt nog så hoppas jag på en skada på Alvbåge så att hemmareserven kommer med.

2006-05-10 @ 11:09:35
Postat av: Guldtackan

Är mycket nöjd med uppställningen! Satt och kollade på sporten igår och myste. Även när man fick se svt:s uppställning fick man lite mysrysningar.

Men nu har jag stissat upp mig som vanligt inför vm och blivit alldeles nervös igen... Att utöver Sveriges matcher få kolla på Spanien och Holland osv är ju drömmen...

Ska nog köpa en vmboll snart. Bara så att jag har något att hålla i de närmaste veckorna.

2006-05-10 @ 11:23:41
Postat av: Limpan af Lidingö

Det var väl bra att vi fick med Stenman iaf. Men pa tv4s hemsida ser jag ingen antydning om vilken roll som är tänkt för honom. Ordninarie? Avbytare? Höger-/vänsterback?

Jag ser däremot hintar om att det ska spelas med Nilsson som ordinarie högerback. Varför ska karln alltid tvingas ner pa den positionen och göra bort sig? Killen är väl egentligen mittfältare (bade i Panathinaikos och när han började i landslaget om jag inte minns fel)? I Portugal-EM sattes han in som en nödlösning pa högerbackspositionen, och jag höll pa att sätta grillchipsen i halsen varenda gang danskarna anföll pa hans kant (vilket de gjorde i stort sett varje gang efter att de upptäckt att Nilsson var lättare att runda än en kon pa träning - konen star atminstone nagotsanär i vägen).

Alltsa, WM, hög tid att börja diskutera start-11an och deras positioner, samt avbytare. Men nagot säger mig att ni redan sitter med skissblocket i högsta beredskap. :-)

2006-05-10 @ 14:35:29
Postat av: Goleo

Poängen med Fredrik Stenman är att han är tvåfotad och behärskar både höger och vänsterbacksplatsen. Han spelar till vänster i Leverkusen men har bland annat spelat ett helt U21-EM som högerback. I VM-truppen är han tänkt som avbytare på vänsterbacksplatsen då både Nilsson och Alexandersson finns på den andra kanten. Alexandersson kommer att skolas om i tid till VM och blir troligtvis den som spelar högerback när det hela drar igång.

Startelvan blir då: Isaksson -Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Wilhelmsson, Linderoth, Svensson, Ljungberg - Zlatan, Henke.

Skulle Edmans skada inte läka ersätter Stenman, är Ljungberg skadad kan Svensson ta steget ut på kanten och göra plats för Källström. Skulle Linderoth skadas är det inte säkert att Daniel A spelar där då även "Alex" klarar den rollen.

2006-05-10 @ 14:57:15
URL: http://vm06.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback