Lagerbäck stannar

Lars Lagerbäck förlänger sitt kontrakt och stannar som huvudtränare minst till och med ett eventuellt EM 2008! Detta är givetvis oerhört bra nyheter för svenska landslaget, och att en förbundskapten sitter så länge på sin post är något näst intill unikt inom landslagsfotboll.

WM vill passa på att hylla vår förbundskapten och tacka för många trevliga stunder på arenor och i TV-soffan. Lagerbäck har, tillsammans med Tommy Söderberg, lyckats ta lilla Sverige till fyra raka slutspel, vilket är en oerhörd prestation.

Efter 2008 är förbundskaptenen dock tveksam till en fortsättning. Själv är jag oerhört tacksam att han stannat så länge som han har. Lagerbäcks lön är ett hån jämfört med andra europeiska förbundskaptener, särskilt om man ser till prestation. Som ett exempel kan nämnas att kritiserade Svennis i runda slängar tjänar 50 gånger mer än Lasse, och Lasses löjligt låga löneförhöjning som han nu erbjuds (några tiotusen) räcker förmodligen inte till en av Nancy Dell'Olios skor.

Assisterande förbundskapten Roland Andersson, som tjänar cirka hälften av vad Lasse gör, har gjort fyra sejourer som tränare i mellanöstern (FC Ittihad 1985-87, 1993; Qatar SC 1995-97; Al Shaab 2002-03) där han förmodligen drog in betydligt mer deg än han gör i blågult. Lagerbäck, som efter att landslaget missat två raka slutspel 96 och 98 har fört oss till fyra raka dito, borde vara hett villebråd för europeiska klubblag och rika oljeshejkar, och därför borde inte Lagrell ta honom för given.

Trots att det nu gick vägen borde Lagerbäck, landslagets kanske viktigaste kugge, i alla fall erbjudits en skälig löneförhöjning. Lasse är värd mer än vad han får nu.

Grattis Sverige, nu ska vi ta EM-guld också!





lasse

"Ja, det stämmer. Med min nya lön kommer jag att kunna ha kostym, precis som Sven och de andra tränarna."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback