Rätt ointressant elva mot Jordanien

Imorgon spelar Sverige den andra och sista matchen på mellanösternturnén. Vid sidan om kvinnoförtryck och politik så handlar turnén även om fotboll. Här är morgondagens startelva:


John Alvbåge
--
Matias Concha - Olof Persson - Teddy Lucic - Max von Schlebrügge
--
Stefan Ishizaki
--
Niclas Alexandersson - Dusan Djuric - Tobias Hysén
--
Mattias Jonson - Stefan Selakovic


Följande förändringar har gjorts sedan
startelvan mot Saudiarabien:

Eddie Gustafsson ut - John Alvbåge in
Ett väntat byte, som förmodligen var bestämt redan innan matchen mot Saudiarabien. Bytet ändrar inte på mycket. Isaksson ska stå i vm, och skulle han vara skadad bör Bengt Andersson åka med som förstemålvakt.

Christoffer Andersson ut - Matias Concha in
Att inte Christoffer Andersson får spela är, enligt WM, det första bytet som gör den här uppställningen ointressantare än den förra. Christoffer Andersson är i nuläget förstahandsalternativet till Erik Edman, och bör testas i landslagssammanhang så mycket som möjligt för att förbättra beredskapen inför vm. Backar blir alltid avstängda och går Sverige långt i Tyskland är chanserna stora att Andersson får speltid.

Kalle Svensson ut - Olof Persson in
Visst är Olof Persson även han en kandidat för att ersätta skadade Michael Svensson, och visst bör även han få chansen i en utav landskamperna. Men enligt WM är Kalle Svensson betydligt intressantare, och det här bytet är det andra som gör den här uppställningen ointressantare än den förra. Andreas Granqvist kan få chansen senare i matchen.

Martin Ericsson ut - Stefan Ishizaki in - Niclas Alexandersson ut på kanten
Själva bytet säger vi inte mycket om. Ericsson tog inte chansen. Ishizaki får försöka göra det istället, och visa att han är ett framtidsnamn, för till vm kommer han inte med. Att Alex är tillbaka på kanten är dock den tredje förändringen som gör den här uppställningen ointressantare än den förra. Vi vet att Alex kan kan spela yttermittfältare.

Anders Svensson ut - Dusan Djuric in
Dusan kommer inte att åka med till vm. Anders Svensson är dock given. Så långt allt korrekt. Anders behöver inte testas eller bevisa något. MEN: Anders Svensson är en spelare som behöver självförtroende för att spela bra. Han är en spelare som i sina bästa stunder kan lirka upp vilket försvar som helst. De minst sagt hårt hållda tyglarna av tränarna Strachan och Sturrock vad beträffar kreativ frihet på plan (när Anders väl har sluppit bänken) har dock begränsat självförtroendet hos den spelare vi var vana vid att se inleda vm-slutspel med klacksparkar. När så Anders åter fick visa sin teknik genom det snygga målet mot Saudiarabien borde Lars-Roland tagit till vara på detta tillfälle att få Anders Svensson tillbaka till sin gamla, lekfulla och farliga spelstil. Detta är den fjärde förändringen som gör den här uppställningen ointressantare än den förra.

Fredrik Berglund ut - Stefan Selakovic in
Det här bytet betyder ingenting - vi har redan problem att utesluta forwards till Tysklandstruppen.


Max von Schlebrügge tog till vara på sin chans i förra matchen, och får nu visa upp sig igen. Tobias Hysén lyckades inte lika bra, men får ändå försöka. Vi vill så gärna att han ska lyckas! Teddy Lucic, Mattias Jonson och Niclas Alexandersson är mest givna i truppen, och spelar på sina vanliga positioner. Vi vill att Teddy visar hur given han är den här gången!

Till sist:

Lars-Roland har sagt att man väljer att träningsspela mot "dåligt" motstånd inför vm för att öva på att föra spelet. Någon som vet om Saudiarabiens tränare hade sagt samma sak inför matchen i onsdags? Det såg bitvis så ut.

Mot Jordanien finns inga ursäkter. Sverige måste föra spelet och skapa chanserna.

Kommentarer
Postat av: RS

Men det är väl bra att nya spelare testas? Det kan komma en och annan överraskning kanske?

Postat av: WM

Visst är det bra att nya spelare testas, men att låta vm-aktuella spelare sitta på bänken i en utav få landskamper halvåret före slutspelet tycker jag är fel. Dessutom är det väl bra för de som testas att omgivningen är så realistisk som möjligt?

2006-01-23 @ 17:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback