WM hyllar 3: Christoffer Andersson

Namn: Christoffer Andersson
Ålder: 27 år
Klubb: Lillestrøm SK (Hannover 96 efter vm)
Position: Ytterback


Christoffer Andersson


Efter en Andersson och en Andersson är det dags för en…Andersson! Efter Bengt och Daniel är det Christoffers tur att bli hyllad!

Ingen av WM:s båda upphovsmän heter Andersson, och det är inte heller så att någon av oss har någon form av hang up på Sveriges näst vanligaste efternamn, utan vi försöker vara lika namn- som klubbneutrala i våra analyser. Fast, å andra sidan, det skulle vara väldigt kul om Lagerbäck även plockade med Anders Andersson till Tyskland, enbart för att kunna ställa upp med bänken A, B, C och D Andersson…

Christoffer Andersson bör åka med till vm! Han bör till och med, till skillnad från de två förra Andersson, vara ett alternativ för startelvan. Varför?

WM har tagit upp ämnet förut: vi behöver en ny högerback. Punkt. Så är det. Den vi har nu är en säkerhetsrisk, vilket både motståndarna och medspelarna vet om. Motståndarna kommer att utnyttja det och medspelarna kommer att bli hämmade av det. Ämnet förklaras närmare i
det här inlägget. Vår nye högerback behöver inte nödvändigtvis vara en bättre högerback än nuvarande innehavare av positionen Östlund, det behöver helt enkelt bara vara någon annan. Vem som helst, bara någon som inte finns tjuvrusandes eller slåendes misslyckade inlägg på tjugo dvd:er hemma hos Mr Eriksson, Mr Beenhakker eller Mr Ruíz. För vi kan vara helt säkra på att samtliga motståndare i vm kommer att se, grundat eller ogrundat, vår högerkant som vår svaga länk och ständigt anfalla på den, och då spelar det förmodligen ingen som helst roll ens om Östlund går in med en lika heroisk inställning som han gjorde mot Hollands Arjen Robben, för uppgiften kommer ändå att bli honom övermäktig. Alltså måste vi göra något!

Anledningen till att högerbacken är vår svagaste länk – kolla in WM:s teori om högerparadoxen.

Om det ska bli Teddy Lucic som får ta ett kliv ut på kanten igen (och lämna plats för Majstorovic i mitten), om det ska bli Mikael Nilsson, om Salle bara ska raka av skägget så att ingen känner igen honom eller om det ska bli någon annan har inte WM kunnat bestämma sig för än, trots många långa och sena diskussioner i ämnet. Vad vi dock anser är att Christoffer Andersson är en minst lika het kandidat som samtliga ovan nämnda. Vem det till slut blir bör de närmaste två månaderna och dagsformen i Tyskland avgöra.

Christoffer Andersson har, ända sedan han debuterade i blågult, imponerat på WM. Han känns oftast lugn och följsam i defensiven, samtidigt som vi med Andersson/Edman som ytterbackar har två som kan bygga upp anfall och slå bra inlägg, och vårt uppbyggnadsspel kommer på så sätt att bli hälften så förutsägbart. För Andersson slår, till skillnad från vår gamle Hammarbyforward, bra inlägg. I Lillestrøm slår han till och med ofta offensiva frisparkar som inte sällan resulterar i mål, antingen direkt eller via någons skalle – fråga Petter Wastå i Kalmar eller Pa Dembo Tourray i Djurgården.

Och det är inte bara WM som Christoffer Andersson har imponerat på – efter sommaren byter han upp sig till Bundesliga och Hannover 96.

Alltså: Christoffer, börja redan nu fundera på hur du skulle tackla en (eller två) engelska Cole.

Till sist kan vi bara inte låta bli att undra, vad är det egentligen med duktiga Helsingborgsspelare och deras frisyrer i början av karriären?

Kommentarer
Postat av: lossa fruson

tycker att det var en jättebra ide att hylla chrisse krull! salle har tagit alltför mycket uppmärksamhet, vilket han inte är värd. nej, in med christopher andersson!

2006-05-01 @ 16:25:32
Postat av: Robin

Varför är inte Christoffer Andersson med i star-elvan, han är ju inte ens med bland de 23 spelarna,han är ju "reserv" på hemmaplan. vad är dehär för nått,han brukar ju spela från start och nu är han knappt reserv! Jag fattar ingenting! Jag tycker att han ska med till VM och spela från start!

2006-05-09 @ 23:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback