Komplettering

I inlägget Stop it! Aufhören! skröt WM ohämmat om sina vm-biljetter. Vi vill bara, eftersom ämnet aktualiserats i kommentarer och mail, komplettera vår beskrivning av biljetten med att säga att den enda personuppgift som återfinns på den är innehavarens namn, vilket i och för sig är tillräckligt för att avgöra om personen som vill besöka matchen är densamme som har köpt biljetten (om man heter något sjukt vanligt - som Erik Johansson eller John Smith ökas dock chanserna att få helt vattensäkra biljetter, det är ju värre om man, till exempel, skulle heta Moonunit Alpha Zappa eller något annat mindre vanligt).

Att vakterna skulle kolla samtliga biljetter är oerhört orimligt, med tanke på den tid det skulle kräva. Dessutom saknas ju incitament för vm-arrangören att, mitt under brinnande turnering, skulle neka personer att komma in till matcherna. Snarare är det tvärtom - om arrangören skulle vara nitisk skulle arenorna gapa halvtomma, särskilt i slutspelet där många sannolikt har handlat spekulativt. Om WM nu inte hade haft biljetter hade de inte alls haft några betänkligheter över att våga köpa biljetter i andra hand.

Vad man däremot bör tänka på är att kontrollera att de papperslappar man kommer att få betala mångtusenbelopp för är äkta. Kolla då främst att det finns ett hologram som visar den officiella vm-loggan i övre höger hörn (den som lyser vit av blixten här).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback