Sverige - Paraguay

Sverige är tillbaka till sitt gamla jag – effektiva bakåt men oförmögna att göra mål. På något sätt känns det bra, effektivitet i avslut känns som en rätt så slumpmässig parameter som lätt kan ändras framgent. Först tänkte vi ge alla en femma i betyg, förutom Freddie som skulle få en tolva, typ. Halvannan timme efter slutsignalen, när vi fortfarande var kvar på stadionområdet, besinnade vi oss dock, och kom fram till följande.

---

Andreas Isaksson – WM WM WM
Gjorde egentligen bara ett litet misstag under hela matchen, när han var ute och fladdrade på ett lite för långt slaget Paraguay-inlägg. Annars skötte Isaksson sitt jobb strålande, även om han inte sattes på några större prov. Han satte dessutom ofta igång spelet snabbt.

---

Niclas Alexandersson – WM WM WM WM
Niclas bästa match som högerback hittills. Kom kanske inte upp i anfallsspelet riktigt så ofta som vi vill, men bakåt var Alex alltid på rätt ställe. Lyckades dessutom flera gånger med konststycket att snyggt glidtackla ut bollen via motståndarben och på så sätt vinna både duell och inkast.

Olof Mellberg – WM WM WM WM
Backlinjens positionsspel var igår prickfritt, och eftersom det till mångt och mycket är vår lagkaptens uppgift att styra just det förtjänar han riktigt bra betyg. Samspelet med Lucic fungerade också bra. Stötte Mellberg tog Lucic djup – och vice versa. Paraguays fantasilösa anfallsspel framförallt i första halvlek med långa bollar mot forwards neutraliserades ruskigt effektivt, många gånger av kapten Mellberg. Tack vare ett bättre fungerande centralt mittfält slog igår inte heller Mellberg bort många långbollar.

Teddy Lucic – WM WM WM WM
Se Mellberg… Också Lucic låg rätt hela tiden, och gick segrande ur så gott som alla närkamper.

Erik Edman – WM WM WM WM
Lite fantasilösa försvarsbetyg idag, kan tyckas, men hela backlinjen spelade tillsammans som en effektivt fungerande enhet, och det är det svårt att premiera någon särskild för. Precis som med Alexandersson så hade vi kanske gärna sett Edman i fler lyckade räder framåt, men defensivt var även han stabil som en klippa. Paraguay hade 16 avslut, men bara tre på mål, och det tack vare att backlinjen hela tiden höll dem borta från straffområdet.

---

Tobias Linderoth – WM WM WM WM

Låg rätt i positionerna, fyllde på där det behövdes och vann mycket boll. Samarbetade bra med både backlinjen och Källström. Gjorde helt enkelt allt som behövdes för att få en fyra.

---

Christian Wilhelmsson – WM WM WM
Chippen börjar allt mer likna Ljungberg i sitt anfallsspel, med sina kvicka fötter, sin explosivitet och sin vilja att söka sig inåt i banan. När Wilhelmsson spelade bra igår spelade han riktigt, riktigt bra. Han verkade dock tröttna lite på slutet och därför var Lagerbäcks byte mycket förståndigt.

Kim Källström – WM WM WM WM
Visade direkt var skåpet skulle stå genom att skjuta ett mycket bra distansskott som var nära att ge oss en tidig ledning. Kim ville ha mycket boll, och gjorde sig hela tiden spelbar, både centralt och på kanterna. Sveriges anfallsspel fungerade som bäst när anfallen byggdes upp centralt av Kim, och det gav oss den dimensionen som vi saknade mot T&T. Även defensivt skötte sig Källström med bravur och gick segrande ur många dueller. Sorry Anders, men Kim får nog fortsätta ett tag till…

Fredrik Ljungberg – WM WM WM
Hade det inte varit för att Ljungberg förlöste det gulblå havet i Berlin med sitt mål i 89:e minuten, så hade betyget varit en tvåa. Vi förväntar oss mer av Freddie och framförallt verkade han mot slutet inte bry sig det minsta om försvarsspelet, utan lämnade vänsterkanten ensam åt Edman att ta hand om. Det lite nonchalanta spelet ser man aldrig Ljungberg spela i Arsenal. Borde även kunnat ha utmanat på sin kant oftare – särskilt som han redan i tredje matchinuten såg till att Caniza tvingades ta gult kort.

---

Zlatan Ibrahimovic – WM WM
Zlatan inledde, precis om mot T&T, piggt med en bra nickskarv till Henke, ett fint väggspel med Ljungberg och en läcker klackpass. Dock syntes det snart att han hade problem. Zlatan gick omkring och stretchade ljumsken på plan, såg allt lojare ut och bytet kom inte helt oväntat. Hade en svag avslutning där han antingen borde skjutit mycket bättre eller frispelat Larsson.

Henrik Larsson – WM WM WM
Jobbade som vanligt och gjorde inga misstag. Henrik Larsson gör ju som bekant aldrig misstag. Däremot glänste han inte, och vi förväntar oss mer av vår stjärnforward.

---

Marcus Allbäck – WM WM
Vår super-sub har fått problem med målskyttet. Missade återigen två fantastiska lägen.

---

Mattias Jonson och Johan Elmander spelade för kort tid för att betygsättas.

Kommentarer
Postat av: Skogan

Finns det något mer psykiskt påfrestande än att se Allbäck missa...och missa...och missa? Jag var i upplösningstillstånd.

Postat av: Mike

Såg inte Isaksson rätt rostig ut igår?

2006-06-16 @ 23:55:55
Postat av: rit-magnus

Vad gjorde Edman i offensiven????

Byt ut honom....

2006-06-17 @ 12:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback