rubriker som säljer

Vi har tagit upp ämnen som detta så många gånger att det nästan känns som att vi tjatar, men: Tro aldrig, aldrig, aldrig, aldrig på de första rapporterna om att en spelare "missar vm" på grund av en skada! Och ta det till och med med en nypa salt om man även efter några dagar rapporterar att "vm är i fara" för spelaren i fråga. Att kunna skriva sådana rubriker är rena plockgodiset för journalister som lever på lösnummerförsäljning, och genererar säkert jubel hos chefredaktörer i klass med när någon på nöjet kommer på ett nytt prefix till det uttjatade ordet -chock.

Alla spelare vill till spela de stora turneringarna, om det så är för att boosta karriären eller för att få en upplevelse vi dödliga inte ens kan drömma om. Var så säkra! Så om det så finns en minimal chans att komma tillbaka i tid, så kan man ge sig den på att spelaren i fråga garanterat kommer att klara det. Minns bland annat Henkes benbrott (som var snäppet värre än en spricka i foten...) och Beckhams fot. De var båda totalt utdömda på förhand om man skulle lita på de svarta rubrikerna.

Santa Cruz vm "var i fara". Han gjorde matchcomeback redan i mars och kommer att spela vm. Michael Owen kommer att spela vm. Ashley Cole kommer att spela vm. Vi lovar!

Om de inte råkar ut för något nytt i maj givetvis, för visst kan det självklart inträffa allvarliga skador. Men snälla ni kloka, kloka WM-läsare läsare, ha alltid distans till de första rapporterna. Och det tror givetvis WM att ni har!

För Erik Edman kommer givetvis inte att stoppas av en spricka knappt synlig på röntgenplåtarna. Och han kommer inte att tappa viktiga muskler under de här två veckorna som det verkar handla om. Att påstå det är bara absurt.

...och ett viftande finger mot "någon" i ledarstaben på bänken, då man adrenalinpumpad byts ut, är kanske inget raseriutbrott heller...

Kommentarer
Postat av: J Bråttom

Men alltså, det där pekande fingret... FEM sidor i rosa bladet!? Med det vanliga konceptet: Dra på med halvlögner, spekulationer, rena fantasier och rykten - "balansera" sen upp det med att låta nån skriva en krönika där han "nyanserar" det hela en smula och påpekar att alla uppgifter inte är riktigt trovärdiga. Precis som de alltid håller på och plockar lögner ur nån engelsk skittidning för att sen på annan plats gnälla på engelska mediers opålitlighet.

Fan vet om inte opålitlighet är bättre än opportunism, cynism och de här försöken att äta snuskkakan och behålla den.

Tur för de rosa att de har Bank och Niva.

2006-04-04 @ 11:35:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback