Proffkoll v. 13

Alla forwards spelade från start, två backar gjorde mål och alla målvakter höll nollan. Förutom ett gäng skador var det en hyfsat bra helg för de svenska landslagsmännen. Särskilt utmärkte sig Kim K, Teddy, Majsan och Allbäck. Här följer mer utförliga rapporter:

Anfallare
Utskälld, omskriven, ifrågasatt, omgärdad av transferrykten, figurerande i skandalscener och tränarbråk och mållös. Det var med andra ord en helt normal helg för vår käre Zlatan. På torsdag morgon kan han lika gärna hyllas av en enad världspress för att ensam ha vänt Juves 0-2-underläge mot Arsenal och skickat sitt lag till CL-semin. Den som lever får se…

Johan Elmander hade väl inte någon av sina bättre aftnar när Brøndby förlorade mot Viborg i SAS Ligaen. BT:s betyg (6/11) var ljummet.

Egentligen borde väl inte Lasse Nilsson få vara med i det här sällskapet, men efter ett lika stiligt som tursamt mål mot NEC i Eredivisie (som dessutom var nominerat till ”Veckans mål” på Eurosport) gör han nu comeback i WM:s proffskoll. Lasse har nu gjort 9 mål för Heerenveen i år och är med det bäst av de spelare som fortfarande representerar klubben (Klaas-Jan Huntelaar hann göra 17 innan han drog till Ajax).

Det kan inte ha undgått någon hur Henrik Larsson spelade i helgen. Att en svensk spelare var på plan och spelade en viktig roll i ett el clásico är stort. Riktigt stort. Och hade Henrik bara nickat lite, lite bättre i slutminuten så hade han kunnat lägga skorna på hyllan och för alltid blivit ihågkommen som kung i Katalonien.

Markus Rosenberg var tillbaka på topp mot Roda efter förra veckans tillfälliga vistelse på innermittfältet. Både Huntelaar och Rosales var enligt holländska tidningar bättre än Markus som blev utbytt i 61:a minuten. Ajax förlorade med 2-1.

Mittfältare
Niclas Alexandersson spelade inte matchen mot Öster på grund av skada.

Kim Källström var åter lagkapten och spelade hela matchen borta mot Toulouse. Kim hade bland annat ett volleyskott i ribban från 30 meter. Matchen vanns med 1-0 och även om det inte var Kim som officiellt gjorde Rennes hörnmål (självmål), så var han i alla fall den som tog åt sig äran efteråt. Fräckt! Rennes har nu hela sju raka segrar i ligan och ligger nu bara ett poäng efter Lille på Champions League-kvalplats. Rennes tar emot Lille i den absolut sista omgången av franska ligan i en match som kan betyda mycket för svensklaget.

Skadebenägne Ljungberg vilades mot Aston Villa för att vara fit for fight inför returmötet med Juventus imorgon onsdag.
Christian Wilhelmsson spelade hela matchen hemma mot Lokeren. Matchen slutade 1-1 och nu ryktas Chippen åter vara aktuell för en flytt. Enligt tidningar vill Tottenham ha honom efter vm.

Tobias Linderoth fick bra betyg av danska tidningar efter 4-0-segern mot Århus.

Daniel Andersson spelade hela matchen för Malmö mot Häcken, undantaget några minuter då han fick linka ut efter att landat illa efter en höjdduell. Daniel återkom efter några minuter och troligtvis har inget allvarligt inträffat.

Försvarare
”Steady” Teddy har stora möjligheter att bli Allsvenskans förste målskytt 2006 och därmed vinna en guldklocka av DN. Efter en hörna i sjätte minuten satte han distinkt in bollen bakom Asper i MFF-målet med en stilig högervolley. Nu väntar vi bara på första målet i blågult! I övrigt spelade Teddy, tillsammans med Jimmy Dixon, som vanligt oerhört stabilt och räddade en poäng till Hisingen.

Den svenske kaptenen Olof Mellberg är fortfarande skadad och missade (dessbättre..?) matchen mot Arsenal, som förlorades med hela 5-0.

Om Erik Edman har det skrivits tillräckligt. Han är snart tillbaka, vad än kvällstidningarna skriver.

Petter Hansson fick som vanligt ok betyg av Voetbol International (6,5/10) trots att Heerenveen torskade med 4-1 mot NEC.

Med ett straffmål (i krysset i 93:e minuten), en bra målchans i 75:e och en i övrigt bra insats bäddade Daniel Majstorovic för en ny seger för hans FC Basel. Nu väntar en händelserik vecka för skåningen som blev upplänning som vill vara stockholmare.. Imorgon (onsdag) fyller han år (29, minsann!) och i övermorgon (torsdag) ska han defilera mot semifinal i UEFA-cupen. Basel har 2-0 med sig hemifrån Schweiz när de ska ta sig an Middlesbrough. WM:s 29-års-present till Daniel blir en plats i vm-truppen!



38043-31

Bollen är uppe i vänster hörn, om ni har svårt att se den. Det hade Young Boys målvakt Marco Wölfli, vilket var tur för Majstorovic.



Micke Nilsson var äääntligen tillbaka i startelvan i Παναθηναϊκός till 1-1-matchen mot Ξάνθη. Han gjorde 90 minuter som högerback, vilket borde stärkt hans vm-aktier likt en oväntad vinstvarning.

Alexander Östlund vilade i helgens match mot Cardiff efter att ha drabbats en lindrigare sjukdom.

Karl Svensson var stabil i matchen mot Öster utan att ha blivit satt på några större prov.

Målvakter
Andreas Isaksson gjorde en stabil match, håll nollan och drog på sig sitt tredje gula kort i år (innebär det att han är avstängd nästa match?) när Rennes slog Toulouse med 1-0. De franska tidningarna var märkbart eniga om hans insats och gav honom 6/10 (l’Equipe) och 3/5 (France Football).

Nu när SAS Ligaen har dragit igång igen är det dags för John Alvbåge att visa att han ska med som tredjemålvakt till vm. WM är redan övertygade, och förhoppningsvis stärkte även ett clean sheet mot topplaget Brøndby och fina betyget 8/11 (BT) hans aktier hos Lagerbäck och Andersson.

Bengan Andersson var den tredje av WM:s tilltänkta vm-målvakter att hålla rent bakom sig. Trots ett storfrämmande Ullevi inte har skådat sen 80- och 90-talens Europaäventyr i Östers IF, sattes inte Bengt på några större prov. Österanfallarna Backman, Cederqvist och Teever hade avslut, men lyckades inte hålla dem inom målramen. Bengan visade sig dock stabil på inlägg och på fötterna, trots uselt underlag. Överglänstes av Stringheim i Österkassen, som hade mer att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback