En svenk syndabock och en svensk hjälte

“Daniel Majstorovic ist Man of the Match” gick det igår att läsa på FC Basels hemsida.

Imorgon blir det nog inte samma glada rubriker. I 73:e minuten i kväll var FC Basel med marginal vidare till semifinal i UEFA-cupen trots ett 2-1-underläge borta mot Middlesbrough. Basel hade satt ettan och på grund av bortamålsregeln var då Middlesbrough piskat att vinna med 4-1. Man hade hämtat upp till 2-1 men hade bara knappa tjugo minuter kvar att spela.

Det var då Majstorovic klev in i huvudrollen och drog på sig sitt andra gula kort med utvisning som följd. Daniel fick sedan vackert från omklädningsrummet se på då först Boros inhoppare nummer ett Hasselbaink satte trean och sedan Boros inhoppare nummer två Maccarone avgjorde matchen i 90:e minuten. Matchen slutade 4-1 och Majstorovic kunde nog ha tänkt sig en roligare start på sitt 30:e levnadsår.

I Köpenhamn var det dock muntrare för en av våra svenskar. I 90:e minuten, på ett blött Parken, då alla gick och väntade på att Royal League-finalen åter skulle få avgöras på straffar, lobbade Linderoth kyligt fram till Pimpong som efter två försök (på första stod Christoffer Andersson ivägen) kunde sätta 1-0-målet . FC Køpenhavn kan återigen titulera sig bäst i Skandinavien och är fortfarande det enda lag som har vunnit Royal League.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback