En kom och en gick

Samma dag som Owen gjorde efterlängtad comeback så smolkades igår den brittiska glädjebägaren av att den andra givne forwarden drog av ett ben i foten, och inte ens Chelseafansen på Stamford Bridge kunde igår glädjas fullt ut åt ligaguldet.

WM är som vanligt försiktigt när det gäller tidiga skaderapporter, men i det här fallet så verkar det vara ganska så allvarligt, så vi tillåter ändå oss att spekulera lite.

England har – precis som Sverige – ett givet första forwardspar, och precis som det är tanken att firma Ibrahimovic/Larsson ska bära Sveriges fana på topp i motståndarnas straffområde så var tanken att det var Rooney/Owen som skulle föra England till det vm-guld som de förtjänar (för England har ju de senaste decennierna mycket orättvist förlorat guldet till blåbärsnationer som Brasilien, Frankrike och Tyskland, eller hur, the Sun?).

Nu är det inte så att England saknar alternativ. Defoe kan nog stänka in någon boll om han är på spelhumör, Vassell likaså, och så finns ju alltid Liverpools tekniske finlirare som i alla fall jag har svårt att skilja från Christian ”fågelben” Olsson. Det är bara det att hela Englands anfallsspel är uppbyggt kring underbarn ett och underbarn två, och vad som kanske är än viktigare – hela den engelska befolkningens mentala bild av hur Paraguay och Sverige ska besegras består till stora delar av ett samspel mellan Rooney och Owen.

Om den gemene engelsmannen över en kopp te nu sluter ögonen och föreställer sig matchen mot Sverige så lär han se en älgande Crouch i en löpduell med en tjuvrusande Östlund, och en sådan duell kan ju inte sluta lyckligt för någon part…

Frågan är: om rehabiliteringen för Rooney nu tar de veckor som det spekuleras om, kommer då Svennis att åka till Tyskland med en halvskadad Rooney, som eventuellt kan spela i slutet av turneringen, eller kommer en ersättare att ta hans plats?
 
En sak är i alla fall ganska så säker: om det finns en chans, hur liten den än är, att Rooney kan vara spelklar till vm, så kommer hans namn att finnas med i den första spelartruppen som snart spikas – för Mr Eriksson kan utnyttja regeln som ger honom tillåtelse att byta ut skadade spelare så länge vm ännu inte startat, och det lär hela England kräva att han gör.

Kommentarer
Postat av: Spanskmannen

Fraktur på ett mellanben i foten, vila 6 veckor. Men det finns väl inte en fotbollsspelare i världen som varit borta så lång tid som det sägs? Jag tror England startar Owen/Crouch mot Paraguay och håller det inte dyker Rooney upp á la Henke Larsson EM 2000. Mot Sverige lär han alldeles säkert spela...dessvärre.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback