Wilhelmsson chansar!!!

För € 4 M går Chippen till Fiorentina. Det bekräftas av La Violas hemsida, emedan Anderlechts tiger. Det är något av en chansning av Wilhelmsson, med tanke på att platsen till höger på mittfältet i Sveriges startelva är långt ifrån vikt åt honom, åtminstone inte i matcher mot starkt motstånd. Får han inte speltid riskerar han att ytterligare försvaga sina aktier.

Storsatsande Fiorentina är dock ett bättre lag än Anderlecht och Serie A är en skyhögt bättre liga än belgiska Jupiler League, så på lång sikt är det givetvis ett steg i helt rätt riktning för den talangfulle blekingen. Dessutom spelar La Viola en modern 4-5-1/4-3-3 som borde passa Chippen som handsken. Som man har sett i såväl landslaget som i Anderlecht har Wilhelmsson haft svårt att hitta positionerna i i ett klassiskt 4-4-2 i matcher där det inte är full fart framåt.

Problemet för Chippen är väl kanske istället konkurrensen på de offensiva wingerpositionerna. Greken Vryzas, dansken Jørgensen, bulgaren Bojinov och duktiga spaggarna Fiore och Pazzini är de som har fått tävla om att få träffa Luca Tonis panna hittills i säsongen. Det känns dock som att Chippen definitivt har kapaciteten att slå sig in i startelvan hos Serie A-trean under våren och om så sker måste den här övergången ses som enormt positivt för såväl Chippen som landslaget. Fiorentina har dessutom redan tidigare försökt värva svensken, som i lördags avgjorde borta mot Zulte-Waregem med ett sent 1-2-mål.



38043-6

När Chippen och Martin Jørgensen bytte tröjor efter den klassiska "due a due"-matchen hade de ingen aaaaaaning om de skulle bli lagkamrater ett och ett halvt år senare. Kusligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback