Ofattbart av Lagerbäck och FCK

Nyss nåddes WM av nyheten att FC Københavns svenska stjärnor Linderoth och Allbäck får stanna hemma från mellanösternlägret i januari. Det är ett fullständigt ofattbart agerande av dels FCK, som har vinteruppehåll (SAS Ligaen börjar först i mars), dels Lagerbäck, som helt utan strid släpper två spelare. FCK borde vara mer än glada över att släppa iväg två spelare för att få möta internationellt motstånd en tid på året när vindarna från Öresund får pilsnern att frysa till is vid Nyhavn.

Att Linderoth får stanna hemma är väl helt i sin ordning. Ingen är mer given än han i startelvan i vm och även om det kan vara viktigt att ge övriga spelare en så "realistisk" omgivning som möjligt när de ska testas i landlagssammanhang är det kanske ändå klokt att ge t ex Johan Arneng ordentligt med speltid i linderothrollen för att kunna ge honom möjlighet att visa att han ska med till Tyskland. Att Allbäck stannar hemma är dock fullständigt horribelt dåligt.

Sverige har sex stycken riktigt ordentligt aktuella anfallare. Just nu är, i WM:s tycke, den inbördes rangordningen såhär:

1: Zlatan - ingen kommentar
2: Henke - dito
3: Rosenberg - har kommit igång ordentligt på sistone i Eredivisie och gjort mål i varannan match. Alla mål den här säsongen har kommit de sista tio minuterna, vilket tyder på, tja... kanske ingenting, men eventuellt att Mackan trivs bland trötta, tungbenta försvarare och därför är ett bra alternatriv för inhopp. Var dessutom bra mot Republiken Korea.
4: Elmander - just nu kanske han inte är så bra, eftersom han är skadad, men han har visat tidigare under hösten i såväl Brøndby (där han nyss blev utsedd till Laudrups bästa värvning någonsin med 70 % av rösterna) som i landslaget (kämpade och slet mot Kroatien, var bakom vändningen mot Korea)
5: Jonson - har egentligen levt lite i skuggan av killen som springer på andra kanten i Djurgården (Glenns påg) under hösten, men Lagerbäck visade att han är högt prioriterad genom att låta Mattias starta på Maksimirstadion. Förtjänar sin femteplats på att han är användbar såväl i anfallet som på kanten och för att han har gjort många fina inhopp (minns Danmark, minns Moldavien, minns Ungern, minns INTE Argentina).
6: Allbäck - en spillra av sitt forna jag. Har förvisso tofflat in 8 baljor i SAS Ligaen (samma som Elmander, färre än Berglund) men senaste proffssejourerna i Villa och Rostock har visat att han inte längre håller samma klass som han gjort tidigare under åren. Alla som såg honom mot KFF i Royal League eller Korea med landslaget håller nog med.

Varför följde han då inte med till Mellanöstern? Om såväl han som Lagerbäck verkligen, verkligen hade velat, så hade nog FCK:s tränare (vem är det förresten? har de någon, nu när Backe slutat?) släppt honom. Han borde vilja följa med, för att bevisa för förbundskaptenerna att han håller än. Eller är han redan given, som Aftonbladets källa hävdar? Varför är han det? Det finns ju fem som är bättre! Eller tänker Lagerbäck åka ner med sex anfallare? Eller tänker han frivilligt stiga undan från landslaget nu när han ser att han inte behövs, precis som legendarerna Schwarz och Bjärred gjorde? Är det så? Här ligger definitivt en hund begraven!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback