Hur farliga är våra vm-motståndares vänsterkanter?

Mot Uruguay igår var Joe Cole planens och Englands gigant och hade under långa studer lekstuga på vänsterkanten. Mot Irland igår var Alexander Östlund planens och Sveriges säkerhetsrisk och avståndet till Damien Duff på högerbacken var under långa studer betydligt längre än avståndet till en plats på avbytarbänken.

WM ser en oroande mismatch där...

Paraguays coach Anibal Ruiz centrerade sitt spel igår, och Paraguay valde konsekvent att anfalla centralt i stället för på kanterna - yttrarna sökte sig innåt och ytterbackarna stannade hemma. Han lär dock ta sig en ordentlig funderare på om inte den taktiken ska ändras till mötet med Sverige den femtonde juni - till den viktigaste matchen i gruppspelet för Sverige.

Leo Beenhakkers "Soca Warriors" från Trinidad & Tobago gjorde en bra match mot Island (2-0) och ska nog inte underskattas. Ytterbackarna Gray och John hängde inte med upp i anfallen särskilt mycket men även Beenhakker lär försöka utnyttja Sveriges svaga slagsida. Oroande är att T&T:s anfall nästan samtliga dirigerades från vänsterkanten av Dundee Uniteds kvicke Collin Samuel och av tvåmålsskytten Dwight Yorke, som fortfarande visar farlig form (gjorde båda målen). Högerbacken Heldi Danielsson blev bitvis riktigt uppsnurrad av de båda fotbollskrigarna.

Kommentarer
Postat av: Gustav

Hette verkligen försvarern Heidi? Låter mer som ett namn på en tyszk joddlare än en Isländsk fotbollskrigare.

2006-03-03 @ 12:42:45
Postat av: WM

Heldi Danielsson

2006-03-03 @ 12:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback