Borta bra, men hemma bäst...

WM:s hemmaredaktion är inte det minsta avundsjuk på utrikeskorrespondentet. När andra halvan lever flyktingliv i FIFA Coca-Cola MasterCard Toshiba Budweiser Philips Adidas Fujifilm Gillette Continental Hyondai World Cup 2006™ kan vi hemma njuta av Svt:s underbara stjärntrio Jihde-Andersson-Osmanagic. Vilket lag som helst i vm som hade varit så välbalanserat och samspelt hade sprungit hem hela turneringen. Det måste rimligtvis vara världens bästa studio, det är bara att hoppas att de fortsätter att sända även efter vm. De kan köra lite lördagsunderhållning där Jihde intervjuar Lill-Babs, Ola lagar mat och Sladjan kör en lättsam frågesport.

Nu kollar jag på US of A mot Tjeckien. 2:an mot 5:an på The Coca-Cola (givetvis...) FIFA World ranking™. Det är två bra lag, men rankingen är givetvis ett skämt. Och med Baros och Koller borta från Tjeckien ska inget av lagen normalt inte ha i ens en kvartsfinal att göra.

Kommentarer
Postat av: anders

Koller borta? Gjorde inte han första målet? Eller är det bara jag som är förvirrad (jobbar, så min övervakning begränsas till att läsa live-rapporter från matchen)?

Postat av: WM

Först gjorde han mål (nick på Grygeras fina inlägg), sen blev han skadad (bristning i baksidan av låret såg det ut som).

2006-06-12 @ 20:17:03
URL: http://wm.blogg.se
Postat av: Hinken

Tjeckien inte i kvarten?

De har spelarmaterialet till det (ja, även utan Koller-Baros) men framförallt har det laget och en väl utstuderad spelidé för att gå hur långt som helst.

2006-06-12 @ 23:23:41
Postat av: skeptisk

varför har du valt en bild av när sverige håller på att åka ut mot holland?

Lite att måla fan på väggen

Well, efter lördagens genanta match får du kanske rätt.

2006-06-12 @ 23:36:23
Postat av: WM

Det beror mest på att det är en snygg bild, men samtidigt är det en påminnelse att Sverige är så pass bra att de kan spela helt jämnt med alla lag i hela världen om vi har en bra dag.

Tänk om domaren hade valt det andra målet, där man hade fått slå straffarna inför en stödjande gul läktare (där bl a WM:s fotograf stod) istället för en stjälpande orange. Hade resultatet varit annorlunda då?

2006-06-13 @ 08:15:12
URL: http://wm.blogg.se
Postat av: Olle

Tyvärr spelade både 2:an och 5:an på världsrankningen fotboll i ett tempo som fick Sveriges och hela grupp B:s matcher att se ut som slowmotionbilder. Detta i fem grader varmare väder. Tur att grupp B möter den andra slowmotiongruppen grupp A i åttondelsfinalerna.

2006-06-13 @ 12:04:08
Postat av: Joe

Jag tycker bilden är väldigt intressant. Särskilt om man jämför med hur Hollands lag ställer upp jämfört med Sveriges. Kanske en anledning till det dåliga resultatet i straffläggningen.?

2006-06-13 @ 12:31:58
Postat av: anders

Aha, jag ber om ursäkt. Google's onlinerapportering är nog inte helt komplett...

2006-06-14 @ 10:51:07
URL: http://www.myspace.com/loveclimbski

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback