Landslaget - årets lag!

Det svenska fotbollslandslaget tilldelades just priset som årets lag på idrottsgalan! Tack så mycket, säger kapten Mellberg! Väntat, säger WM.

Konkurrensen var inte speciellt hård. Friidrottslandslaget är väl ok att nominera. Friidrott kan väl ändå räknas lite som idrotternas idrott. Men bandy? Hallå?? Vem bryr sig utanför Ryssland och Norrland? Och Curling?? En icke-sport som förvisso kan vara rätt spännande, men där det mest intressanta inför Turin-OS blir att se om Peja Lindström fortsätter att klippa sitt hår allt kortare. Om han fortfarande är med. Jag vet inte.

Nä, det enda som kunde hindra fotbollslandslaget från att ta hem pris som årets idrottslag är att fotboll är så mycket större än annan idrott att det knappt kan räknas som idrott. Det finns idrott. Och så finns det fotboll.

Svenska landslaget representeras på plats av Mellberg, Allbäck och Linderoth, enligt
bordsplaceringen. Zlatan kom inte. Inte heller Henke. Eller Ljungberg. Skandal kan vi nog läsa i tidningarna imorgon, som efter fotbollsgalan. De hade ju i princip lovat. Löjligt, säger WM. Löjligt av gnällspikarna på diverse fotbolls- och idrottsförbund alltså. Det är klart att man inte kan tvinga någon till en gala som de inte är intresserade av. Våra fotbollsstjärnor sätts i en rätt knivig sitts där media utmålar dem som oansvarsfulla som inte dyker upp på TV-sända jippon, samtidigt som tränare och fans i klubblag runt om i Europa förväntar sig resultat på planen.

Det är deras ansvar, säger gnällspikarna. Nej, säger WM, det är det inte alls. Deras jobb är inte att stå på en scen och ta emot priser och hålla fåniga tacktal à la Patrik Andersson. Deras jobb är att spela fotboll. Och vadå ansvar egentligen? Vem är det våra stjärnor har ett ansvar gentemot? Aftonbladet, TV4 eller sina arbetsgivare? Inte så svår fråga egentligen...

Och det bästa tacktalet från en svensk fotbollsstjärna hittills är ändå Zlatans. Det hölls av Micke Persbrandt, och var riktigt coolt!

Grattis, landslaget, årets lag!


Kommentarer
Postat av: Alejandro

tackar för en trevlig fotbollsblogg...klart landslaget ska ha priset...

...men, antar att ni hört om landslagets fadäs att åka till Saudiarabien...kvinnor får ju inte gå på matchen! Har skrivit ett inlägg om det
här. Släng gärna en titt på det och kommentera.

/Alejandro

2006-01-17 @ 09:40:12
URL: http://alejandrofirpo.blogspot.com
Postat av: WM

Tjena Alejandro!

Om vi på WM har förstått det rätt så hade Sverige aldrig åkt till Saudi om de hade insett alla problem.

Tanken var att matchen skulle spelas i För. Arabemiraten (där R Andersson har bott), men det var tydligen brist på hotell där.

Nu blev det istället idiotlandet Saudiarabien, med visumkrångel, 1800-talslagar och säkerhetsproblem som följd.

Nu tror vi att pengar styrde valet av motståndare, men det gör det inte mer ok. Nu vet vi att humor och fotboll (och definitivt inte politik och fotboll) inte har med varandra att göra, men det hade varit jätteroligt om Sverige hade åkt dit med damlandslaget istället. Nu när varken Arneng eller Allbäck är med känns det meningslöst ändå.

So long!

2006-01-17 @ 10:25:23
URL: http://wm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback