L&A öppnar för nya målvakter

WM vet inte riktigt vilken tyngd man ska lägga på det här, men landslagsledningen och Rami Shabaan bekräftade idag att de har en regelbunden kontakt och att Rami är aktuell för vm. Min tolkning är att det är givetvis är fullt rimligt och till och med nödvändigt av kaptenerna att hålla sig à jour om hur det går för fler än de "mest" aktuella målvakterna (sannolikt Isaksson, Gustafsson och Alvbåge). Någon kan ju bli skadad. Dock verkar det ju också högst sannolikt att WM:s förstereserv "Attraktive Bengt" Andersson även han är med bland dem som granskas. Bengt borde ju i all jäkla rimlighets namn anses vara ett mer pålitligt andrahandsval än den sympatiske, en gång så skicklige, men tragiskt långtidskadade Shabaan.

Eller vad sägs om den här logiken:
De som bäst borde kunna värdera målvakters skickligheter torde vara deras tränare/målvaktstränare. De ser dem varje dag, till skillnad från förbundskaptenerna, som endast sporadiskt kan följa de aktuella väktarna. WM tror att Arne Erlandsen hade sina belägg för att bänka John Alvbåge för Bengt A. På samma sätt litar vi på att Henning Berg i Lyn vet bättre än såväl WM som Lars-Roland om vem av Johan Dahlin och Eddie Gustavsson som är bäst för tillfället. Alltså, båda förbundskaptenernas reservalternativ har blivit bänkade av andra svenska målvakter den senaste tiden. Rimligen har de blivit det för att alternativen har varit bättre målvakter. Alltså borde Sverige åka till vm med målvaktstrion Isaksson-Andersson-Dahlin och, ja, varför inte?

En klar etta, en gammal, gammal räv och en ung, lovande (tredjemålvakten får ju ändå aldrig spela). En lysande kombination och ett fläckfritt resonemang! Eller... Petade inte Shaaban Isaksson under sin sista tid i Dif? Shaaban-Andersson-Dahlin i vm?

Äsch! Det var en annan tid. Det räknas inte...  

Kommentarer
Postat av: Micke

REsonemanget känns igenfrån mitt förra inlägg på kollen!

2006-04-21 @ 01:05:09
Postat av: Göran

Borde inte den rimliga lösningen vara Isaksson, Andersson, Shaaban?

Men som ni säger, tredjemålisen behöver förhoppningsvis inte ens byta om under VM. Därför kan det kännas lite som att diskutera ett väldigt sekundärt problem i förhållande till det primära problemet med den lite svaga svenska backlinjen.

Men, men man måste inte alltid diskutera de mest brinnande frågorna, hur många gånger har inte någon idiot dragit upp världssvälten, när det enda man själv vill tala om är vilket groggvirke som faktiskt är göttast.

2006-04-25 @ 13:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback