WM fräschar upp sig

WM byter utseende. Den tråkiga bilden på träden har bytts ut mot den något mer spännande bilden ovan, från det avgörande straffsparksdramat mellan Sverige och Holland i EM 2004. Bilden, som är tagen av undertecknad, fångar pressen på Sverige, då lotten oturligt föll så att straffsparkarna fick slås framför ett hav av orange, istället för framför ett hav (nåja, en sjö i alla fall) av gult och blått på motsatta sidan. Vem vet, kanske hade Zlatan eller Mellberg inte missat ifall de sluppit burop från tusentals holländare precis bakom målet?

Förmedlar bilden inte även en känsla av hur det kommer att sluta, trots att ingenting är avgjort när den tas (Mellberg sitter ju i mitten, med nr 3 på ryggen, och vet inte vad som väntar honom)? Holland står hoppfullt och enat upp, medan det svenska laget ser betydligt mindre samlat ut, som om de redan vore inställda på en förlust. Kanske är det en efterhandskonstruktion, men jag tycker nog att den förmedlar just det..

EM fick en bra början men ett snöpligt slut. VM kommer att sluta bättre!

Kommentarer
Postat av: Besserwissern

Hmm. Artikeln verkar inte vara undertecknad. Undrar just vem "undertecknad" är?

Bra photoshop-jobb på bilden förresten. Måste varit en expert.

2005-12-23 @ 12:31:48
Postat av: Anonym

"..då lotten oturligt föll.." - hur är det med det egentligen? Vi diksuterade detta och kollade i Spelregler för fotboll från Svff, där det står: domaren utser mot vilket mål straffsparkar ska läggas. Jag fick alltså belägg för att det var Lubos Michels fel att vi åkte ur..?

2006-04-18 @ 12:52:47
Postat av: WM

Hur f-n hittade du det här gamla inlägget? Med "lotten" menar vi givetvis inte att Michels drog lott. Lott kan även betyda "öde". Frasen "...lotten föll på..." betyder alltså "...ödet gjorde så att...". Givetvis var det således Lubos Michels fel att vi åkte ut.

Postat av: skeptisk igen

vad var det jag sa? Det var att måla fan på väggen med den bilden. Det slutet framstår som heroiskt i jämförelse med tyskmatchen.

SYDAFRIKA, SE UPP DÄR NERE!

2006-06-27 @ 00:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback