Nyckelmatchen

Reflektioner så här två dagar efter:

Trinidad & Tobago (T&T) kommer inte ha en chans i grupp B. De kvalade sig till VM via två riktigt uselt spelade matcher mot Bahrain. Den mest namnkunnige spelaren heter Dwight Yorke, och det var riktigt, riktigt länge sedan han tillsammans med Cole i Manchester United gjorde motståndarförsvar darriga.

Således blir T&T stryklaget på 0 poäng, allt annat vore en sensation. Det betyder att de viktiga poängen kommer att fördelas i de tre övriga matcherna mellan Paraguay, England och Sverige. Dock påstår jag inte att matchen mot T&T är oviktig. Gruppsegern (som avgör vem som får möta en troligtvis sämre tvåa från grupp A) kan mycket väl komma att avgöras på målskillnad, och då kommer det bli flest mål mot T&T som vinner. Om en utav gruppsegerkandidaterna då är Paraguay kommer de att ha fördel; de spelar mot ett T&T i sista omgången som inte kommer att ha ett jota att spela för. T&T kommer istället att vara som mest taggade i första omgången, då de möter Sverige! Därför är det viktigt att anfalla och ösa in mål i första matchen. Gärna en Bulgarien-öppning igen, tack!

Om alla lag (utom T&T)  i slutändan hamnar på samma poäng (både sex poäng och fem poäng är fullt möjligt) kommer dock matcherna mot T&T  räknas bort, precis som mötena mot Bulgarien gjorde i EM i Portugal 2004. Anledningen att vi gick vidare då var att vi hade gjort fler mål än Danmark och Italien. Vår målskillnad på de två inbördes mötena var ju 3-3 mot Danmarks 2-2 och Italiens 1-1. Det var också därför det räckte med "due a due". Våra 5-0 mot Bulgarien hjälpte oss alltså inte där.

Som jag ser det är matchen England-Paraguay något av en nyckelmatch. Ett kryss där vore mumma; då räcker det att vinna antingen mot Paraguay eller England för att säkra avancemang!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback