När Santa Cruz är borta står Paraguay stilla

Sveriges vm-gruppmotståndare Paraguay träningsspelade igår mot det katalanska "landslaget", i en match som slutade 1-1. Intressant är att Paraguay omnämns som ineffektiva framåt och att de i första halvlek bara förmådde att skapa en enda målchans mot kataloniens sju. Som tidigare nämnts på WM så är saknaden av Santa Cruz stor, och huruvida det går bra för Paraguay i vm kan mycket väl komma att bero på hur hans rehabilitering framskrider. 

1-1 är givetvis inget skräckingivande reultat mot ett landslag som egentligen faktiskt inte är något landslag (även om många bestämt hävdar motsatsen - bland annat har Barcelona-backen Oleguer Presas i veckan blivit uppmärksammad då det ryktats att han skulle vägra spela för det "riktiga" spanska landslaget, och bara spela för det katalanska). Vi ska dock inte stirra oss blinda på resultatet, tolka det som ett katastrofalt dåligt sådant och ställa ut skorna i Berlin i sommar - det katalanska laget har trots allt spelare som Valdés, Sergio, Oleguer och Sergio García i uppställningen, för att bara nämna några.

Fast det måste nämnas att Paraguays kvitteringsmål kom till sedan Katalonien, på sedvanligt träningsmatchmanér, bytt ut halva laget, och bland annat tagit ut målis Valdés.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback