Den förlorade sonens återkomst

Att Henrik Larsson kommer hem är givetvis den största återkomsten någonsin i skandinavisk fotboll. Även om inget är bekräftat vore det högst osannolikt att Henrik kommer att gå till någon annan klubb än Helsingborg. Han tackar omöjligt nej till att få 19 millar för ett, i mångas ögon, drömliv i Barcelona för att pendla till bittra lokalkonkurrenten MFF även om de ekonomiska eller sportsliga förutsättningarna eventuellt kan vara aningen bättre hos de himmelsblå.

Ja, det är inte ens säkert att MFF är ett ekonomiskt och sportsligt bättre alternativ. HIF har precis tecknat ett guldkantat avtal med Fritidsresor och vid tidigare spelarköp har finansmannen Bengt Adolfsson hjälpt till med stora summor. Adolfsson har i en tidigare intervju sagt att han är beredd att "vara behjälplig" vid en eventuell Larssonaffär. När Andreas Jakobsson vände hemåt lyckades  Adolfsson och hans nätverk hosta upp 15 miljoner. Henke Larsson borde kunna generera än högre summor och eftersom han till sommaren är kontraktslös kommer han, i så fall, kunna håva hem mer pengar i en sign-on-bonus/lön än vad ett ytterligare år i Katalonien skulle innebära. 

    "Då sade fadern till sina tjänare 'Skynden eder att taga fram den
     yppersta klädnaden och kläden honom i den, och sätten en ring på
     hans hand och skor på hans fötter.
     Och hämten den gödda kalven och slakten den, så vilja vi äta och
     gör oss glada."

                   Lukas 15:22-23

Och det sportsliga? HIF kom faktiskt bara två ynka poäng efter MFF i 2005 års allsvenska och har, till skillnad från Malmö, faktiskt spelat i Champions League (minns Sven Anderssons straffräddning i kvalet mot Inter!). Vissa kvällstidningar hävdar att även Köpenhamnslagen Brøndby och FCK skulle kunna blanda sig i, men det känns ännu mer "inte Henke" och dementeras dessutom av Henkes extremt pålitliga agent Rob Jensen för SR:s Ekot.

Nej, det blir HIF efter sommaren för Henrik Larsson. Olympia ligger bara tre kilometer nerför Ringstorpsvägen från den nybyggda villan i Kungshult och det är det, tillsammans med känslorna för HIF, ekonomiska bidrag till moderklubben Högaborg, familjen och - givetvis - Adolfssons, Fritidsresors och Helsingborgs Stads miljoner som fäller avgörandet. Det här är enormt stort! Kan inte allsvenskan börja snart? Bort snö! In Henke!

Här får du reda på när Profeten kommer till din stad! Värendsvallen får vänta till sista helgen i september.


38043-10

Kommer även flätorna och fjunisen tillbaka? Hoppas!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback