Proffskoll v. 12

WM har av olika anledningar inte kunnat ge er några proffskollar de senaste två veckorna. Vi intygar att vi haft giltiga frånvaroskäl och fortsätter idag precis som om ingenting har hänt.

Glädjande på skadesidan (eller snarare frisksidan) är att Mikael Antonsson fortsätter att verka helt skadefri, samt att hans namne Nilsson nu verkar vara tillbaka. I helgen fick han spela ett par minuter för Panathenaikos.  I övrigt har vi även glädjen att för första gången kunna rapportera från danska SAS Ligaen, då denna den mest kontinentala av de nordiska ligorna för ett par vckor sedan kickade igång igen.

Många landslagsaktuella spelare har spelat träningsmatcher i helgen, bland annat Mikael Dorsin och hela blåvitt-gänget. Dessa är dock inte med i proffskollen.

Anfallare
Markus Rosenberg fortsätter att visa form, och visar att han dessutom är användbar på flera positioner. I helgen fick han spela innermittfältare (!), men tillhörde ändå Ajax bästa spelare, och fick näst bäst betyg i laget av Voetbal International. Dock klarade man enbart oavgjort hemma mot NAC Breda. Ajax ligger nu på femte plats i tabellen.

Lasse Nilsson förtjänar en plats i WM:s proffskoll den här gången, efter att ha stänkt in båda Heerenveens mål mot Twente i helgen! Nilssons mål säkrade tre poäng!

Mattias Jonson är utslagen ur Royal League, och DIF vara aldrig nära att hämta upp 1-3-underläget i matchen mot Lilleström.

Henrik Larsson fick spela i helgen, och Ronaldinho vilades. 0-0 mot Malaga får dock betraktas som en förlust för Barcelona. WM har ingen statistik på Barcas matcher utan Ronaldinho i laget, men misstänker på att snittpoängen från de matcherna är i klass med bottenlagens snittpoäng. Henrik kan i sina bästa stunder ersätta Eto’o, men Ronaldinho är det ingen som ersätter!

Zlatan spelade hela matchen mot Roma, men även Juventus fick nöja sig med ett poäng, och även Juve får betrakta helgens match som en förlust. Zlatan fortsätter att missa chanser, men WM är inte oroliga för det.

Marcus Allbäck spelade inte i torsdagens Royal League-match, utan killen med det otroligt roliga namnet Pimpong fick chansen istället. Köpenhamn säkrade finalen med en säker 4-0-seger mot FC Midtjylland och totalt 7-1 (!).

SAS Ligaen är igång igen, och Johan Elmander har glömt Irlandsmatchen och såg till att Bröndby återigen klättrade upp på en förstaplats i ligan, genom att bland annat slå in 1-0-målet. Utsågs till matchens lirare och fick toppbetyg av danska tidningar.

Mittfältare
Kim Källström spelade nästan hela matchen hemma mot Troyes, när les ”Rouge et Noir” vann med 2-0. Han blev utbytt i 86:e minuten. Rennes har nu sex raka segrar! Kim ryktas nu vara på gång för satsande Glasgow Rangers, som tas över av meriterade fransmannen Paul Le Guen, som letar nyförvärv i franska ligan.

Tobias Hysén är utslagen ur Royal League, och DIF vara aldrig nära att hämta upp 1-3-underläget i matchen mot Lilleström.

Tobias Linderoth spelade hela matchen för Köpenhamn i torsdagens Royal-League-semi.

Anderlecht vann med 2-0 borta mot Club Brugge. Wilhelmsson spelade hela matchen och låg bland annat bakom 2-0-målet.

Fredrik Ljungberg fick åka hem utan att spela i helgen, eftersom matchen borta mot Portsmouth en timme för start fick blåsas av på grund av en vattensjuk plan.

Försvarare
Olof Mellberg dras med en ”mystisk” nervskada och kan inte spela. Skadan är inte allvarlig men det är oklart hur länge försvararen blir borta. Hans Aston Villa klarade trots det att hålla nollan mot Fulham.

Erik Edman spelade hela matchen mot Troyes, och fick godkända betyg i Frankrike.

Alexander Östlund har det tyngre. Hans Saints förlorade med hela 3-0, och är nu illavarslande nära engelska tredjeligan…

Petter Hansson gjorde en stormatch mot Twente, och överglänstes enbart av Lasse Nilsson. Bra betyg!

Christoffer Andersson har en Royal League-final mot Köpenhamn att se fram emot, efter lagets totala 4-1-vinst mot Djurgården. Andersson spelade hela matchen i tordags.

Mikael Nilsson är tillbaka från sin skada, och fick äntligen spela för Panathinaikos, även om han fick vänta ända tills 88:e minuten på att bli inbytt. Nilsson fick förtroendet de sista minuterna, då man säkrade hemåt och bytte ut forwarden Gekas, för att kunna vandra hemåt med en 1-0-seger borta mot Kalamaria.

Majstorovic spelade som vanligt hela matchen för Basel. I helgen fick man dock nöja sig med ett poäng och serietvåan Zürich är nu bara två poäng bakom.

Mikael Antonsson är som bekant tillbaka från sin skada, och spelade i helgen hela matchen mot Salzburg. Austria Wien blev ytterligare ett svensklag att spela oavgjort i helgen och Antonsson fick se två bollar träffa hemmanätet från insidan.

Målvakter
Andreas Isaksson höll nollan för tredje matchen i rad. Fortsätt så!

John Alvbåge fick bra betyg i dansk press efter helgens 1-1-match mot AC Horsens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback