Proffskoll, helgen v. 49

Såhär när det fortfarande är lång tid kvar till vm kommer vi att i våra proffskollar att koncentrera oss på spelare som ligger lite på gränsen till att komma med i truppen. Dessutom vet ju alla vad som händer våra superstars nästan innan de gör det, men få har koll på om om Micke Nilsson får speltid i Grekland (det får han) och huruvida Daniel Majstorovic finns som headbangande actionfigur eller ej (det gör han, du kan beställa den här, för € 24.99).

I Holland spelade alla aktuella svennar från start i sina ligamatcher i helgen. Rosenberg, Bröstlund, Majstorovic och Hansson gjorde alla 90 minuter. Dessutom spelade inte lika aktuella Kennedy Bakirciuglüciogluliogluü (Twentes enda målskytt i förlusten mot AZ), Lasse Nilsson och Sharbel Touma för sina respektive manskap.

Micke Nilsson gjorde som vanligt 90 minuter i Panathinaikos 2-2-match mot Iraklis. Den här gången användes han som mittfältare till höger. Han verkar mer och mer få hålla till där, även om han ibland används som högerback (t ex förra veckans ligamatch mot Atromitos) och mittback.

Trots förlusten mot KFF i Royal League gjorde lagkapten Linderoth, som vanligt, en mycket stabil insats i FCK. Hans roll där är väldigt lik den han har i landslaget. Han vinner mycket boll och väljer oftast enkla passningsalternativ. Allbäck var helt osynlig och känns mer och mer som den anfallare som får stanna hemma i sommar, åtminstone i dagsläget. Kan man inte visa framfötterna på Fredriksskans kan man förmodligen inte göra det på Westfalenstadion, Olympiastadion eller Rhein Energie Stadion heller. 

I övrigt var helgen som vanligt. Henke hoppade in och gjorde bra ifrån sig. Ljungberg spelade och slogs lite med ivorianerna. Zlatan låg bakom alla tre målen för Juve och Stade Rennais-svennarna fick spela (Isak har ju varit borta de senaste nio matcherna). Min franska är lite comme ci, comme ça, men på klubbens hemsida kunde man läsa att motståndarlagets tvåmålsskytt Pauleta "est à la baguette" i helgens 0-2-förlustmatch mot PSG.

Just nu känns det som att truppen ser ut såhär (givna i VERSALER, tveksamma i gemener):

ISAKSSON, GUSTAFSSON, ALVBÅGE

ÖSTLUND, MELLBERG, LUCIC, EDMAN, NILSSON, HANSSON, C Andersson, Majstorovic

LJUNGBERG, WILHELMSSON, LINDEROTH, ALEXANDERSSON, KÄLLSTRÖM, A SVENSSON, D Andersson

LARSSON, ZLATAN, Elmander, Jonson, Rosenberg


38043-3
Årets julklapp 2005: Majsan som actionfigur! € 24.99!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback