Smått, gott och lite mindre gott om våra forwards

Larsson utlinkandes i sjunde minuten, Rosenberg i åttonde. Helgen bjöd på nervösa stunder för oss som följer kampen om forwardsplatserna i vm-truppen.

När Henrik Larsson visar smärta blir man alltid orolig. Man blir orolig för Henrik Larsson är inte typen som gnäller i onödan. Man blir orolig för Henrik Larsson är aldrig småskadad. Man blir orolig för Henrik Larsson har däremot några rejäla långtidsskador i sitt cv. Man blir till och med oroligare än Thomas Nordahl kan bli.

(när däremot en sådan som Fredrik Ljungberg linkar ut från planen så bryr sig inte ens längre kvällstidningarna om att nämna det - för det är bara ett tecken på att allt är som det ska)

Nu var inte Larssons skada allvarlig. Puh! Hur det står till med Rosenberg vet vi inte än. WM är dock inte speciellt oroliga för att skadan ska vara av den värre sorten, men vad som däremot är oroväckande är att Markus, i motsats till Henrik, är inne i en formsvacka. Det har inte blivit något mål sedan mitten av februari för spelaren som i vintras med stormsteg verkade gå mot platsen som given tredjeforward.

För övrigt kan vi konstatera att när nu både svenska och danska ligan är i full gång så börjar kampen om de sista platsera på allvar för våra forwards. Lagerbäck har inte många veckor på sig att bestämma sig, men av de matcher som hittills har spelats måste både Elmander och Allbäck ha stärkt sina aktier (Elmander har nämnts i samma mening som "bäst i laget" vid flertalet tillfällen och Allbäck gjorde i helgen för andra omgången i rad FCK:s första mål) medan Jonson förvisso stundtals har varit pigg i Royal League, men inte lika pigg som sina landsmän i Danmark - och i allsvenskan har han hittills bara åstadkommit en onödig utvisning.

Den här helgen kan dock inte Lagerbäck ha blivit mycket klokare - två av sex tilltänkta anfallare var eller är avstängda, och två av de övriga blev som sagt skadade. Bara givne Zlatan och redan nämnde Allbäck gick att studera.

Kommentarer
Postat av: Micke

Roar mig med att ta ut en VM-trupp(23 man) redan nu.
Målvakter Isaksson, Alvbåge, Bengt Andersson. Backar: Mellberg, Lucic, Petter Hansson, Edman, Stenman, Majstorovic, Cristoffer Andersson. Mittfältare: Linderoth, Källström, Ljungberg, Chippen, Alexandersson, Daniel Andersson, Samuel Holmén, Anders Svensson, Tobias Hysén. ANfallare: Zlatan, Henke, Rosenberg, Elmander

2006-04-16 @ 17:59:55
Postat av: Mannen från Kivik

Målvakter Isaksson, Alvbåge, Bengt Andersson.

Backar: Mellberg, Mikael Nilsson, Lucic, Petter Hansson, Edman, Stenman, Majstorovic, Östlund.

Mittfältare: Linderoth, Källström, Ljungberg, Chippen, Alexandersson, Anders Svensson, Tobias Hysén, Jonson.

Anfallare: Zlatan, Henke, Rosenberg, Elmander

2006-04-20 @ 12:04:21
Postat av: Spanskmannen

Målvakter: Andreas Isaksson, Rami Shabaan, John Alvbåge.

Backar: Max von Schlebrügge, Andreas Jakobsson, Teddy Lucic, Karl Svensson, Erik Edman, Fredrik Stenman, Daniel Majstorovic,

Mittfältare: Tobias Linderoth, Kim Källström, Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson, Niclas Alexandersson, Anders Svensson, Tobias Hysén, Samuel Holmén

Anfallare: Henrik Larsson, Markus Rosenberg, Marcus Allbäck, Johan Elmander


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback