Väntad landslagstrupp

Nyss tillkännagav förbundskaptenen sin landslagstrupp till matchen mot Saudiarabien den 18/1. Det var en trupp som innehöll få eller inga överraskningar. Att Matias Concha debuterar som högerback ska väl snarast ses som ett tecken på det universella fenomenet att det räcker med att kunga jonglera till 10 för att kunna spela högerback på internationell nivå än att Concha på något sätt är en så bra spelare att han konkurrerar om plats i någon "riktig" landslagstrupp de närmaste 20 åren...

Det mest intressanta är kanske att Lagerbäck med all önskad tydlighet visar att det blir John Alvbåge som får följa med till Tyskland som tredjemålvakt, något som WM för länge sedan (nåväl, ett par dagar sedan...) redan konstaterat.

Ytterligare kan konstateras att en möjlig dörr öppnas för Kalle Svensson till den, på denna blogg överdrivet diskuterade, fjärde mittbacksplatsen. Då krävs nog dock en helt enormt bra vår i allsvenskan och en bra landskamp för den lovande IFK:aren.

Det blir också en ovärderlig möjlighet för herrar Christoffer Andersson, Mikael Dorsin, Tobias Hysén, Olof Persson, Mattias Jonson, Johan Arneng och Marcus Allbäck att få visa framfötterna. De är, i WM:s tycke, de enda i truppen som varken är givna eller helt uteslutna ur en tänkbar vm-trupp.

Att föredettingen Daniel Andersson vågar stanna hemma för att ta hand om sin nyfödda unge är ju också lite uppseendeväckande. Han sitter ju löst om någon. OK att han för tillfället är det mest uppenbara alternativet till Linderoth i linderothrollen, men konkurrenter saknas inte. Alexandersson visade t ex i Kroatienmatchen att han kan ta den rollen. Kim hade nog också kunnat spela där om det verkligen klämde. Dessutom knackar ju Arneng på dörren och hade inte Lagerbäck haft ett ömsesidigt hatförhållande med Marcus Lantz hade han varit ett alternativ.



38043-7

"1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10! Fan vad grymt! Jag är med!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback