Två skador

Just som WM sitter och spånar på en lista på landslagets mest oersättliga spelare (som kanske publiceras senare på WM), så nås vi av rapporter om att en av de som kandiderar på förstaplatsen, Andreas Isaksson, samt den viktigaste mittbacken, Mellberg, blir borta resten av året. Sverige är oerhört känsligt på målvaktssidan, eftersom Isaksson är vår ende ordentligt internationellt erfarne målvakt (synd att Rami Shaaban drabbades av sin oturliga skada när han nosade på en ordinarieplats i Arsenal för några år sedan...), och den här skadan som Isaksson nu slagit upp igen får inte bli något återkommande besvär för honom.

På mittbacksplatserna måste man räkna med avstängningar under ett VM-slutspel och Mellberg är den absolut viktigaste mittbacken, dessutom i egenskap av lagkapten. Givetvis dåliga nyheter.

WM manar dock till lugn. "Resten av året" är ett uttryck som diverse media använder för att skapa skräck och uppståndelse. Det behöver ju faktiskt inte innebära mer än ett par veckor, eftersom ligorna dessutom tar juluppehåll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback