The Killer borta från vm

En av de mest logiska alternativen för den fjärde mittbacksplatsen (efter givna Mellis, Lucic och jättebabyn Petter) i vm-truppen är borta ur spelet. Michael Svensson tvingas genomgå en ny knäoperation och karriären kan eventuellt vara över. Trist för alla inblandade; Micke har en enormt hög högstanivå och har rutin från tidigare mästerskap.

38043-2
Micke kittlar Ruud så han tappar bollen

Vem får följa med istället? En fjärde mittback får sannolikt inte spela en enda minut, så egenskaper vid sidan av planen måsta vägas minst lika tungt som förmågan att stånga bort bollar. En annan bevekelsegrund bör vara att ge en yngre spelare möjligheter att få lite erfarenhet. Så resonerade ju Tommy Svensson när han plockade med en 21-årig Teddy Lucic som ersättning för Janne Eriksson i USA-vm. Det känns ju inte så meningsfullt att skicka dit den menisklöse Mjällby. Hellre i så fall österrikeproffset Mikael Antonsson, som känner många i truppen och som agerade värd vid landslagsamlingen i Wien inför kroatienmatchen. Han är förvisso också långtidsskadad, men beräknas komma tillbaka någon gång i vår. Andra mittbackar som testats i landslagssammanhang och därmed torde vara aktuella är Daniel Majstorovic, Olof Persson, strävsamma Leicesterparet Nils-Eric Johansson och Patrik Gerrbrand, Tommie Jönsson och Fredrik Risp. Eller varför inte Kalle Svensson om han gör en bra vår? Eller årets nykomling i svensk fotboll, Mattias Bjärsmyr?

Jag tycker:
1: Antonsson
2: K Svensson
3: P Gerrbrand

Kommentarer
Postat av: ...grönvita sidan upp!

Beror ju mycket på vilken spelartyp som eftersträvas. Det är en rejäl spännvidd mellan Gerrbrand och Majstorovic, liksom. Tveksamt om Antonsson hinner komma ikapp.

Själva skulle vi givetvis plocka in Max von Schlebrügge, som ju faktiskt testats i landslaget, om än hastigt, men vi är smärtsamt medvetna att vi talar i egen sak.

Postat av: WM

Stor spännvidd är det ja. Vi får avvakta och se vad som händer. Och nu har ju Michael Svensson ställt dörren på lite glänt igen (se http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=18291).

Tack för synpunkter. Alltid roligt. Intressant grönvit blogg!

2005-12-13 @ 11:23:52
Postat av: WM

Som vi nämnde i inlägget är det kanske inte spelartypen som är det avgörande, utan kanske personligheten. Om detta är det givetvis svårt för oss att ha någon uppfattning. Är Majsan bättre på att stötta sina lagkamrater än Gerrbrand? Det enda vi hade att gå på var att vi har hört att Antonsson är tjenis med många i landslaget (sannolikt den småpräktiga falangen från Västkusten) och att han var med och hängde med landslaget på Wienlägret inför Maksimirdrabbningen.

Det är ju högst osannolikt att fjärde mittbacken kommer få så mycket som en minut av speltid och dessutom, om han skulle det är det helt omöjligt att avgöra vilket motståndet i så fall blir. Behövs en nickstark hårding som Majstorovic eller en spelintelligent elegant som Gerrbrand. Eller, varför inte von Schleebrügge...

2005-12-13 @ 12:20:39
URL: http://wm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback