Analys

Grupp 1:

1: Brasilien
2: Argentina
3: Italien
4: England
5: Spanien
6: Frankrike
7: Tyskland
8: Mexiko

Kommentar: Brasilien är helt outstanding. Argentina och Italien kommer att komma vansinnigt revanschsugna och kommer att ta Sverige på största allvar. Sen är det tunt. Inget av de stora, klassiska fotbollsnationerna har någon vidare form. De är ofta tyngda av höga krav hemifrån och gamla rävar som ingen vågar peta. Tyskland har varit direkt usla, men du har ett ungt lag som mycket väl kan höja sig på hemmaplan. Och hemmanationer går ju som bekant alltid vidare.

Grupp 2:
1: Paraguay
2: Elfenbenskusten
3: Tunisien
4: Ghana
5: Australien
6: Ecuador
7: Togo
8: Angola

Kommentar: Inte sen Milla och kompani tog världen med charm 1990 har Afrika varit så dåligt representerat. Ingen av de "stora" nationerna Kamerun, Senegal, Nigeria, Egypten, Sydafrika eller Marocko, som tidigare år har prenumererat på platserna i vm, är kvalificerade. Istället får vi ett gäng virriga franska division 2-spelare utan ekonomiska förutsättningar att bygga ett lag som kan ta sig vidare. Ett annat överskattat lag är Ecuador som tog sig till vm tack vare att de lagt sin hemmaplan på 7000 meters höjd. Gruppens bästa lag, Paraguay, är dock väldigt beroende på att nationalidolen med Bundesligas snyggaste namn - Roque Santa Cruz - kommer tillbaka efter sin skada.

Grupp 4:
(1: Serbien-M)
2: Sydkorea
3: USA
4: Japan
5: Costa Rica
6: Iran
7: Sudiarabien
8: T&T

Kommentar: Serbien (i separat grupp i egenskap av sämst rankade europeiska lag. Alternativet är Schweiz, ifall FIFAs ”formel”, som redan avslöjats av WM och nu är publicerad på FIFA.com, följs) är ett jäkligt bra lag, som sopade banan (tja..) med Spanien i kvalgruppen.  De spelar lite som Kroatien: försvarsstarkt, uppoffrande, tekniskt. Kommer Sverige i Brasiliens, Argentinas eller Mexikos grupp, riskerar vi även S-B och det vore inte kul. Annars är det mest Sydkorea som skräms i den här gruppen. USA har en tendens att prestera bra i stora måsterskap, därför tredjeplaceringen. T&T är, som tidigare publicerats, vm:s sämsta lag.

Övriga lag i grupp 3.

Drömgrupp, således:

Mexiko, Angola, Sverige, T&T

Dödens:

Brasilien, Elfenbenskusten, Sverige, Serbien-M

Usch...

OBS! Paraguay är en mycket värre motståndare än Elfenbenskusten från grupp 2, men enligt FIFA kan två nationer från samma kvalzon inte hamna i samma grupp, undantaget två lag från Europa. WM anser att Brasilien och Elfenbenskusten dock är värre motstånd än alternativet Italien och Paraguay, som nästan är lika illa, speciellt med ett gäng revanschsugna spaggar som i så fall kommer att sluta älska Ibra under ett par veckors tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback