397 dagar tog det...

En sisådär fem-tio minuter efter fem på eftermidagen (engelsk tid) lördagen den andre april 2005 kom Fredrik Ljungberg springandes vid Norwichmålvakten Robert Greens högra stolpe där han stod på Highbury i stadsdelen Islington i norra London.

Några sekunder tidigare samma våreftermiddag i de tidigare arbetarkvarteren - numera hippa bostadsområdet - i den brittiska huvudstaden, fast sisådär 30 meter sydost, hade Arsenals högerback Lauren slagit ett vänsterskruvat inlägg.  

Inlägget når Ljungbergs allt mer hårglesa panna och det rasslar till i nätet bakom nämnde Green och Arsenal hade utökat sin ledning till 3-1 mot det besökande bottenlaget. Rasslet betydde också att Ljungberg hade gjort mål i en Premier Leaguematch.

Först idag, 397 dagar efter den ovan beskrivna händelsen, har Fredrik lyckats göra om bedriften, att göra mål i Premier League. Målet betydde 0-1 mot Man City i en match som slutade 1-3 till Arsenal. WM hoppas på en ketchupeffekt som minst varar till och med söndagskvällen den nionde juli i Berlin.

Kommentarer
Postat av: Anders

Hur är det med passningsstatistiken för herr Ljungberg? Det är ju helt ok om han inte gör så många mål, så länge han serverar våra forwards med smäckra djupledspass?

2006-05-08 @ 11:26:32
Postat av: Goleo

>>Anders.

Tyvärr är inte Fredriks passningsstatistik mycket bättre än målfabrikationen. Den här säsongen spelade han bara fram till 4 mål i Premier League. Ett mål och fyra assist kan inte ses som godkänt med tanke på vad han presterat tidigare.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback