Proffskoll v. 9

Helgen vecka 9 bjöd på ömsom vin, ömsom vatten för de svenska fotbollsarbetarna. Vi bjöds på allt från skador till efterlängtade comebackbesked och såväl ett par röda kort som ett par lysande styrkebesked. Som vanligt försöker WM vara metodiskt och behandlar anfallare, mittfältare, försvarare och målvakter i tur och ordning.

Anfallare

Zlatan lyckades med konststycket att lämna såväl ett oroande skadebesked som ett glädjande friskintyg. Efter att ha vilat mot Sampdoria i Serie A kommer svensken sannolikt vara med på planen ikväll i den svåra och viktiga CL-matchen mot Werder Bremen.

Henke Larsson gjorde kanske sin absolut bästa match någonsin för Barça i toppmötet mot Deportívo La Coruña. För första gången (?) blev Henrik uttagen i tidningen Mundo Deportívos ”Veckans lag” som kallar svensken ”den perfekte avbytaren” (märkligt paradoxalt, med tanke på att de placerade honom i startelvan...). Efter det oerhört viktiga, vackra och Henke-typiska 2-2-målet hyser Larsson en enorm respekt i Katalonien.

Markus Rosenberg lyckades med konststycket att gå mållös från Ajax 6-0-överkörning av Sparta Rotterdam. Den utmärkta tidningen Voetbal International skrev att ”…endast ett mål saknades Rosenberg. Svensken spelade, med bl a två assist, en högst betydelsefull roll.” Han fick sedan betyget 8/10, vilket var bäst på plan tillsammans med tremålsskytten Klaas-Jan Huntelaar.

Johan Elmander följde upp den misslyckade Irlandsmatchen med ett stiligt frisparksmål i den 103:e matchminuten i danska cupens semifinal mot FCK, vilket innebar matchens enda mål och en plats i finalen för Brøndby.

Markus Allbäck följde
inte upp den misslyckade Irlandsmatchen med ett stiligt frisparksmål i den 103:e matchminuten i danska cupens semifinal mot Brøndby, vilket inte innebar matchens enda mål och en plats i finalen för FCK.

Mittfältare
Från England är rapporterna entydiga: Fredrik Ljungberg är tillbaka i fornstor form och var en av matchens bästa spelare när hans Arsenal körde över Fulham med 4-0. Och WM, som inte trodde att Ljungberg kunde vara bättre än vad han var mot Real Madrid!!!

Såväl Tobias Linderoth som Christian Wilhelmsson fick se det röda kortet i helgen, den förstnämnde efter två fullständigt logiska gula kort och den sistnämnde efter ett fullständigt ologiskt slagsmål.

Kim Källström var tillbaka som en i ledet efter en kort sejour som lagkapten och tackade för nedgraderingen med att göra det viktiga 1-0-målet mot bröderna Farneruds Strasbourg. Av den sammanfattning som WM har sett att döma, låg Källström bakom typ allt Rennes skapade och kunde med lätthet gjort en sju-åtta mål till om han hade haft lite flyt. Kimpa belönades med matchen högsta betyg av såväl France Football (4/5) som l’Equipe (6,5/10). Pontus Farnerud fick av samma tidningar 3/5 respektive 5,5/10.

Försvarare

I samma match spelade, som vanligt, Erik Edman på vänsterbacken och fick genomsnittliga betyg av media.

I Basel spelar sig Daniel Majstorovic allt närmre vm-truppen efter en ny fin insats i ASL. Den här gången fick ligaledarna nöja sig med 1-1 mot Champions League-laget FC Thun.

Heerenveen fick klara sig utan backklippan Petter i förlustmatchen mot PSV. Hanssons akuta magsjuka (!)är dock av det ringa slaget och han väntas snart vara tillbaka.

Trots envisa försök vägrar Παναθηναϊκός ledning att svara på WM:s oroliga mail om Mikael Nilssons skadetillstånd. WM erfar trots detta att Micke kommer att göra träningscomeback å det snaraste, vilket är enormt efterlängtat – inte minst för att:

... konkurrenten på högerbacksplatsen Alexander Bröstlund, efter den katastrofala insatsen mot Irland, gick av ligamatchen för sitt Southampton tidigt pga skada.

Olof Mellberg var avstängd när hans Villa lyckades vinna för första gången på över en månad.

Under avdelningen ”skadecomebacker” är det glädjande att kunna konstatera att Mikael Antonsson definitivt är tillbaka. Mikael spelade hela derbyt mot Rapid Wien, när hans Austria vann med 3-0.

Målvakter

Andreas Isaksson hade en lugn afton mot Strasbourg och sattes inte på några större prov. Eddie vilade när hans Lyn spelade träningsmatch, medan John stod för sitt Viborg mot Häcken.

Till sist...
I veckan kommer många av våra svenska kämpar återigen matchas. Redan idag får (förhoppningsvis) Zlatan och Larsson vara på tårna för att deras respektive lag ska lyckas i sina besvärliga hemmamatcher i kvartsfinalerna i CL. Imorgon är det sedan dags för Fredrik Ljungberg att ta sig an Real Madrid igen.

På torsdag kommer de tre kvarvarande UEFA-cup-svenskarna att ställas på samma gräsplätt då FC Basel tar emot Strasbourg hemma. Samtidigt går tre av fyra returmöten i Royal Leagues kvartsfinaler. Håll ett öga på herrarna Hysén, Jonson, Eddie, von Schlebrügge, Allbäck och Linderoth.

Kommentarer
Postat av: Rikard

...och Kalle Svensson.

2006-03-07 @ 23:15:10
Postat av: WM

Givetvis ska ögon hållas även på Kalle!

2006-03-07 @ 23:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback