Proffskoll v. 3

Våra nordiska landslagslöften visade upp sig i mellanöstern i en turné som vi mest kommer att komma ihåg på grund av Roland Anderssons något klumpiga uttalanden. I  Zlatans frånvaro tog Roland ansvarsfullt på sig rollen som först citatmakare, och sedan mediavägrare. Men det var nog lika bra det. Nu har vi i alla fall något att komma ihåg från turnén. Det mesta av det spelmässiga vill vi ju helst glömma.

Januriturnén har nu ifrågasatts i allsvenska maktkorridorer, med motiveringen att spelarna blir störda i Royal League-uppladdningen. Men den stormen kommer nog att blåsa över den med. Nästa Royal League-omgång är inte förrän den nionde februari, och tills dess ska väl de som spelar i Royal League-lag hunnit springa bort mjölksyran. Nej, januariturnén är bra för svensk fotboll. Den ger nästa generations landslagsstjärnor en chans att komma in i spelsystemet och bli en i gänget.

Nog, om detta. Runt om i Europa spelades i helgen annan fotboll. Viktig fotboll. Med matcher som inte byttes sönder och där en vinst gav tre poäng. Så här gick det för våra vm-aktuella spelare:

I Frankrike spelade både Kim Källström och Erik Edman från start i hemmaförlusten mot Nancy (0-2). Erik Edman gjorde en dålig match och blev utbytt mot slutet. Andreas Isaksson är fortfarande skadad, men igår tränade han lätt med Christophe Lollichon, Rennes målvaktstränare. Alla franskess kan läsa om det
här. Det handlade bara om enkla övningar och något comebackdatum är ännu inte satt.

Fredrik Ljungberg spelade också 90 minuter i helgen, men även Arsenal förlorade. Ljungberg var dock en av de bättre i Arsenal, precis som Olof Mellberg i Aston Villa, som kryssade mot Edmans före detta lag Tottenham.

Zlatan var avstängd i helgen, och spelade alltså inte. Juventus vann som vanligt. Dock gjorde varken Del Piero eller Trezeguet mål, utan försvarare Cannavaro tog på sig ansvaret med två (!) mål. Men Zlatan bör snart börja göra mål igen, för att inte riskera bänken, nu när Del Piero har börjat visa form. Cupmatch mot Roma på torsdag!

Markus Rosenberg är vår just nu pålitligaste målskytt! I helgen gjorde han åter mål, i en match där Ajax två gånger om kom tillbaka, och till slut vann med 3-2 efter två mål i slutminuterna borta mot Twente. Rosenberg gjorde Ajax kvitteringsmål till 1-1.

Daniel Majstorovic har i veckan hamnat i blåsväder efter ett bråk under träning, och fick sitta på Twentes bänk. Nu ryktas han vara på väg till PSV eller Ajax, och det kanske väldigt snart!

Att Alexander Östlund hänger löst har WM rapporterat om tidigare. Han fick inte spela i helgen. Petter Hansson spelade däremot hela matchen mot Sparta Rotterdam, och 0-0 skvallrar om att han skötte sitt jobb!

Henke har vi ägnat spaltmeter om i helgen! Han tog chansen och målade direkt! Giuly var dock duktig även han, men Henke får med all sannolikhet starta nästa match också. Även han har, precis som Zlatan, cupmatch på torsdag! Pryder även idag Barcelonas förstasida på internet.

Mikael Nilsson fick inte spela i helgen för Panathinaikos, och därför förlorade laget.

Christian Wilhelmsson spelade bra för sitt Anderlecht, och hade flera målchanser och framspelningar. Fast det blev inget mål för Chippen, och Anderlecht fick till slut 2-2 hemma mot Cercle Brugge. Även Pär Zetterberg spelade hela den matchen, och han är som vanligt firad i Belgien med bortglömd i Sverige.

Så, det var nog alla intressanta matcher ur vm-synpunkt. Torsdag är nästa stora dag, då både Zlatan och Henke sannolikt spelar!

Kommentarer
Postat av: Robban

Har inte Super-Mackan gjort fler mål än vad Zlatan gjorde sin debutsäsong i Ajax?

2006-01-25 @ 09:52:17
Postat av: Erik

det vet jag inget om, men kolla in den här länken för att se något super-mackan INTE kan göra...

/E

2006-01-25 @ 14:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback