Östbanken - Sverige

0-0... Mot Jordanien... Det är inte bra. Hade Sverige spelat med ett hyfsat ordinarie lag hade det varit katastrofalt. Hade de varit mitt i säsongen, och inte som nu - ner-/otränade, hade det varit vansinnigt katastrofalt. Nu är det bara inte bra. Jag tror att man inte ska dra allt för stora växlar av det här. Januari är inte juni och det svenska landslag som startade mot Jordanien är bara till 1/11 detsamma som det som kommer starta mot T&T.

Men ändå! Är svenska fotbollsspelare inte bättre? Har Sverige inte större bredd? Var hade Sverige legat på världsrankingen om vi inte hade haft våra 4-5 bästa? Om inte fru Ibrahimovic träffat herr Ibrahimovic och om inte pappa Ljungberg hade träffat mamma Ljungberg? Vad hade hänt om Olof Mellberg hade druckit folköl som normala tonåringar och inte börjat spela fotboll? Då hade vi alltid spelat jämnt med lag runt 86 (som Jordanien) på världrankingen och då hade vi aldrig fått åka till Tyskland och då hade den här bloggen aldrig funnits och då hade jag, å andra sidan, aldrig suttit här och oroat mig.

Till matchen. Den var ointressant. Ointressanta spelare spelade på ointressanta platser och de som var bäst var sådana som ändå inte kommer till vm. Sverige hamnade, precis som i matchen mot Saudiarabien, alldeles för långt ner i banan och mittfältet satte inte tillräcklig press på bröderna från Östbanken i uppspelsfasen. Därför fick de, i jämförelse med killarna Beckham-Lampard-Gerrard-Cole, inte så spelskickliga jordanerna föra spelet mot det 72 placeringar på världsrankingen bättre Sverige. Jag kan inte låta bli att dra mig till minnes Lars Lagerbäcks ord om att det viktigaste med den här turnén var att få lära sig att föra spelet. Ha!

John Alvbåge - WM WM WM
Skötte det lilla han hade att göra utan anmärkning. Gjorde en bättre insats än konkurrenten Gustafsson.

---

Matias Concha - WM WM
Hängde inte med sin snabba östbankare när denne drog upp tempot. Ok insats framåt.

Olof Persson - WM WM WM
Var bra. Riktigt bra. Hade han satts på svårare prov hade en fyra kunnat vara motiverad. Visade att han eventuellt, eventuellt kan konkurrera om fjärde mittbacksplatsen.

Teddy Lucic - WM WM WM
Det märktes tydligt att Teddy också läser WM-bloggen. Allt det vi anmärkte på i torsdagens match. Teddy visade stor vilja och använde sin erfarenhet och ställning på rätt sätt. Inte genom att vara loj och säker på sin plats, utan genom att anföra och leda. Gick i slutet av matchen, när inte mittfältarna förmådde göra detsamma, upp och fullföljde anfallen. Spelade läckert fram Fredrik Berglund i en kontring.

Max von Schlebrügge - WM WM WM
Max fick förtroendet från start igen, vilket antyder att förbundskaptenerna har tänkt samma tanke som kittlat WM:s små hjärnor. Då hammarbyaren kan spela så väl ytterback som mittback (och har gjort det i mellanöstern med den äran), kanske han kan vara ett namn för vm. Om worst-case-scenario-platserna fylls med spelare som kan användas i flera roller, har man råd att skicka fler spelare på de platser där konkurrensen är hård (läs "i anfallet").

---

Stefan Ishizaki - WM WM WM
I en match som denna sattes Stefans kvaliteter defensivt inte riktigt på prov, men han visade med sin fina teknik och sitt kloka spel att Elfsborg har gjort en drömvärvning och kommer att få Allsvenskans bästa mittfält i år. Idag var han kanske bäste svensk.

---

Niclas Alexandersson - WM WM
Lagkaptenen spelade med pondus i försvaret, men måsta ta ett större ansvar offensivt i sådana här matcher. Slog för dåliga inlägg och hörnor, de var av klassisk allsvensk ballongtyp snarare än farligt hårda. Gick för lite i djupet.

Dusan Djuric - WM WM
Svag insats av den lovande hallänningen. Han är dock, till skillnad från många i den här truppen, ett mycket intressant framtidsnamn och har en given plats på ett sådant här läger. Kom igång ok i andra halvlek, vilket räddar tvåan.

Jeffrey Aubynn - WM WM WM
Var den svensk som skapade mest i matchen. Hade två riktigt bra chanser i första halvlek, men kunde, trots distinkta och bra avslut, inte överlista den jordanske målvakten.

---

Stefan Selakovic - WM
Gjorde inte mycket. Slog ett ballonginlägg till Aubynn. Det var allt.

Matias Jonson - WM WM
Åstadkom inte mycket mer än sin anfallskollega, men gick ner och mötte boll bra när bollarna inte kom i djupet.

---

Christoffer Andersson - WM WM
Spelade andra halvlek istället för "the old Max Von". Hade inte så mycket att göra, men flyttade upp frejdigt.

Anders Svensson, Fredrik Berglund och Tobias Hysén kom också in. Ingen av dem hann visa särskilt mycket.

Kommentarer
Postat av: Micke

Hmm...

"det svenska landslag som startade mot Jordanien är bara till 10/11 detsamma som det som kommer starta mot T&T."

Jo, jag förstår att det ska vara tvärtom. Såg bara framför mig hur lille Dusan Djuric och kramp-Jeffrey skulle klara sig i VM...

Postat av: WM

Oerhört pinsamt. Tack så mycket för rättelsen, Micke! Vi ska genast ändra. Om WM någon gång trycker upp T-shirts kommer du att belönas med en sådan på posten!

2006-01-24 @ 17:53:12
Postat av: Micke

Det ser jag fram emot... ;)

2006-01-24 @ 18:59:30
URL: http://hurra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback