Ericsson i Linderothrollen?

Nu ryktas det om att Alexandersson inte alls kommer att spela i Linderothrollen, utan på sin sedvanliga plats till höger på mittfältet. Balansrollen kommer istället att innehas av den offensive (!) anfallaren Martin Ericsson. Vad är vitsen med det? Alexandersson har spelat yttermittfältare sen farfar bar shorts och kan den rollen utan och innan. Däremot borde det vara nyttigt för honom att få känna på den defensiva mittfältsrollen lite mer än de 20 minuterna han fick i Zagreb, eftersom han borde ses som ett alternativ till den "riktige" Linderoth om något skulle hända honom.

Inte heller blir det en intressant värdemätare för Martin Ericsson, som närmast konkurrerar med Tobias Hysén om en utfyllnadsroll i vm-truppen. Han är ju snarare en playmaker, men i förbundkaptenens offensiva taktik är det mittbackarna och Anders Svensson som ska leverera bollar uppåt, inte balansspelaren (även om WM tycker att det borde lika gärna kunna vara Linderoth - jämför med Andrea Pirlos roll i Milan och Italien). Ericsson kommer därför att få svårt att visa upp sig från sin bästa sida, vilket är synd för hans (och vår) skull.

Den enda vettiga anledningen för att sätta Alex på högerkanten borde vara för att skapa en så realistisk miljö som möjligt för de nya spelarna - att startelvan är så lik en tänkbar vm-uppställning som möjligt. Men ärligt talat, hur realistiskt blir det med två och en halv ordinarie spelare på plan?  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback