Daniel Andersson hänger löst?

Vilken forward ska vi behöva meddela att han ska stanna hemma i sommar? Den frågan har förmodligen Lars-Roland ställt sig vid flera tillfällen, och säkerligen har Markus Rosenberg, Mattias Jonson, Johan Elmander eller Marcus Allbäck hemsökt de båda i diverse mardrömmar beväpnade med listan över vm-truppen, tills Lars eller Roland vaknat kallsvettig och famlat mot nattduksbordet för att se ifall listan ligger kvar där den ska.

Det kan ha dykt upp en lösning på problemet! Förbundskaptenerna spelade mot slutet av matchen mot Saudiarabien Mattias Jonson som högerytter – en roll som han innehavt förut i landslaget i tävlingsmatch (minns Italien i EM 2004), och en roll som, i alla fall i det offensiva spelet, inte är helt olik den roll han har i Djurgården. Dessutom spelades Alexandersson övertygande i Linderothrollen. Även Alex har testats i den här rollen tidigare, och även det i tävlingsmatch (minns Kroatien i VM-kvalet).

Tas Jonson med i vm-truppen som forward/ytter och Alex som ytter/balansspelare, har vi två alternativ på Linderothpositionen, och fem (!) alternativ på ytterpositionerna (Ljungberg, Chippen, Alex, Jonson och Nilsson). Daniel Andersson, som, i ett för honom viktigt läge att visa upp sig, inte ens var med i truppen (anger familjeskäl, se
här) ter sig allt mer nedprioriterad av förbundskaptenerna – han satt bland annat på läktaren i den viktiga kvalmatchen mot Kroatien. Anses Alex som ett bättre alternativ får sannolikt en Daniel Andersson inte spela en minut i vm, och då öppnas dörren för en utav följande vm-trupprockader:

1. Daniel Andersson ut – den sjätte forwarden in. Detta skulle innebära fem yttermittfältsalternativ, två balansalternativ, fyra ytterbacksalternativ och sex forwardsalternativ, där Jonson, Nilsson och Alex kan spela på fler än en position.

2. Daniel Andersson ut – Tobias Hysén in. Som ovan, fast med fem forwards- och sex yttermittfältsalternativ, förutsatt att Jonson fortfarande är med i truppen.

I båda fallen behålls balansen i truppen, och i fall 1 skulle vi enbart få problem att ställa ”rätt man på rätt plats” om skador/avstängningar skulle drabba balansspelare, högerback och båda yttermittfältarna i samma match, och hur troligt låter det?

Daniel hänger löst...

Kommentarer
Postat av: Alejandro

Scenario 2 tycker jag låter troligast...

...annars är ju vårt kära landslag ett lag som det i princip är omöjligt att spela in sig men när du väl är inne så är du fast för alltid! Lite tillspetsat så klart...jag skulle personligen vilja se Hysen i truppen, kan bli en joker, tror dock inte han har Lars/Rolands förtroende än!

/Ale
www.alejandrofirpo.blogspot.com

2006-01-20 @ 13:45:32
URL: http://alejandrofirpo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback