WM kollar i kristallkulan: Här är Irlandstruppen!

Som WM igår hintade om kommer herrar Lagerbäck och Andersson imorgon (onsdag) att presentera truppen för träningsmatchen mot Irland den förste mars. WM är ivrigt och vill givetvis förekomma förbundskaptenerna med den trupp vi tror kommer att nomineras.

Vi har utgått från följande karakteristika hos Lagerbäck när vi har satt oss in i hur de kan tänkas tänka:
  • Sverige tar, precis som Republiken Irland, ut 23 man.
  • Rutin går före ungdomlig entusiasm. Den gamla sanningen att ”det enda som är svårare än att ta sig in i landslagstruppen är att ta sig ur den”  verkar gälla.
  • Gängse folklig uppfattning väger mycket lätt hos kaptenerna. Minns hur Zlatan ansågs vara Sveriges bästa fotbollsspelare i vm 2002 i undersökningar utan att få kaptenernas förtroende.
  • Gamla meriter väger tyngst, vilket i sig bäddar för ett Moment 22, då få eller inga nya spelare ges möjlighet att skaffa sig rutin.
  • Marcus Lantz är död.
  • Ligorna i Turkiet, Österrike och Tyskland är fullständigt ointressanta.
  • Det viktigaste inför Irlandsmatchen är att samla ihop ”gänget”, snarare än att göra ett så bra sportsligt resultat som möjligt. Korttidsskador och tillfälligt dålig form bör därför vägas lätt i sammanhanget.
Målvakter:
Alvbåge – Gustafsson – Isaksson

Det kan inte bli något annat! Det har kaptenerna visat med all önskad tydlighet. Bengan är för gammal. Sandqvist och Källqvist är för orutinerade.

Backar:
C Andersson – Bröstlund – Edman – Hansson – Lucic – Majstorovic – Mellberg– Nilsson

Det här blir intressant! Högerbacksplatsen är, i WM:s tycke, den enda platsen som är öppen i startelvan mot T&T, såvida inga skador inträffar. Micke N, Östlund, Chrisse Andersson, Lucic och Alexandersson är alla tänkbara alternativ. De som närmast knackar på dörren är Fredrik Stenman, Antonsson, Karl Svensson, Michael Svensson, Dorsin och von Schlebrügge. Micke N, Christoffer och Majsan sitter löst.

Mittfältare/anfallare:
Alexandersson – Allbäck – Chippen – Elmander – Jonson – Källström – Larsson – Linderoth – Ljungberg – Rosenberg – A Svensson – Zlatan

Ingen Hysén, Andreas Johansson, Daniel Andersson eller Arneng, alltså. Varför? För att de som är med har mer rutin, that’s why! Sex anfallare? Kaptenerna kan bara inte dumpa Rosenberg och Elmander, de är för bra. Och Jonson och Allbäck sitter fast vid Lagerbäcks höft sedan födseln och det vore allt för riskabelt att sära på dem när det har gått så här långt. Dessutom kan men se såväl Jonson som Elmander som mittfältare. Problemet är att det bara är två spelare (i.e. Linderoth och Alexandersson) som konkurrerar på de 1,5 defensiva platserna (i.e. Linderothrollen och högeryttern, då Alex spelar) och 10 spelare som konkurrerar på de 4,5 offensiva positionerna. Det är inte bra, men det finns helt enkelt inte tillräckligt bra alternativ. Lantz är död, Daniel A är för dålig, Arneng för orutinerad och Farnerud för förbisedd av kaptenerna. Kanske att någon av dem kommer att göra en galet bra vår, och därmed komma med till vm, men i dagsläget räcker de inte till.

Tycker WM då att det är en bra trupp, undrar du? Tycker WM att någon ska bort, till förmån för någon annan?

Nja, det är en ok trupp. Dock tycker WM att Jonson är en sämre variant av Elmander, och kan därför ställas utanför. Allbäck är en spelare som bör tacka för sig. Jag kan inte se en enda situation där en Allbäck på planen är ett vettigt alternativ. I Holland har Rosenberg nu utvecklats till att bli en bättre straffområdesspelare (och därmed inhoppare i slutet) än vad Allbäck i dagsläget är. Alltså: ut med dem och in med Arneng och Hysén, så får vi ett bättre balanserat och yngre lag!

Kommentarer
Postat av: agent_o

instämmer. med tillägget att den satans sopan östlund, som aldrig slagit ett klokt inlägg borde visas ut på livstid. va fan är div 1 i england emot bundesliga. in med crisse och stenman. framtid tack!

2006-02-21 @ 12:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback