Transferfönstret stängt

Nähä! Det slog inte ner några sena transfer-"bomber" i går kväll. Nu vet vi var vi har våra landslagsspelare i vår. Jag har svårt att se att någon av de allsvenska förmågorna (Lucic, Svensson osv...) skulle röra på sig.

Efter sauditurné och silly season skulle man därför kunna kosta på sig att spekulera i hur vm-truppen just nu är formad under herrarna Lagerbäck och Anderssons glesa hjässor. De som har stärkt sina aktier mest under vintern måste vara Majstorovic, Alvbåge och Rosenberg. Daniel Andersson och Allbäck försatte verkligen två goda chanser att stärka sina positioner, när de stannade hemma från Mellanöstern. Dessutom gjorde Mattias Jonson en synnerligen blek figur där nere. Lagerbäckfavoriten kommer dessutom vara väldigt lätt att jämföra med killen på andra kanten i DIF, Tobias Hysén, i vår. Jonsons främsta fördel är sannolikt att han är just en Lagerbäcksfavorit. Just nu känns t ex Johan Elmander som en snabbare, mer teknisk, mål- och passningsfarligare variant av Jonson, särskilt som Elmander har gått framåt på Jonsons trademark-egenskaper, dvs att vara en lojal och hårt arbetande lagspelare. Annars är nyheterna få, jämfört med
vår förra sammanställning. Givna spelare är i VERSALER, fringe-lirarna i gemener.

ISAKSSON, GUSTAFSSON, ALVBÅGE

MELLBERG, LUCIC, EDMAN, ÖSTLUND, HANSSON, NILSSON, Majstorovic, C Andersson

FREDDIE, CHIPPEN, LINDEROTH, A SVENSSON, KIMPA, ALEX, Hysén

LARSSON, ZLATAN, ROSENBERG, Jonson, Elmander

Svagheten med den här truppen är att en skada/avstängning på Linderoth mot ett starkt motstånd (i.e. England eller godtyckligt slutspelslag) skulle innebära en del omförflyttningar på mittfältet. Som det är nu känns dock detta som ett problem som, enligt WM, knappast kan lösas genom Daniel Anderssons närvaro. Uppställningen Wilhelmsson-Alexandersson-Svensson-Ljungberg känns trots allt som en defensivt starkare uppställning än Alexandersson-Andersson-Svensson-Ljungberg. Den förra är dessutom bättre offensivt alla dagar i veckan. Dessutom borde såväl Majstorovic, Lucic, Nilsson och Källström som den något bortglömde Pontus Farnerud vara bättre back-ups till Linderoth än vad Daniel Andersson ens kan drömma om att vara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback