Proffskoll v. 7

Forwards
Precis som sig bör hade jumbolaget Roosendaal inte en chans borta mot Ajax, utan förlorade med hela 6-0. Markus Rosenberg passade för första gången i Eredivisie på att peta in två strutar i samma match!

Henrik Larsson fick förtroendet från start, och WM fick äta upp att vi förutspådde att Larsson inte skulle få starta mer. Rijkaard kunde inte blunda för att Larsson har varit en av få ljusglimtar i Barcelona den senaste tiden, och trots att Eto’o som vanligt intog platsen som central forward, trots att Ronaldinho var tillbaka och som vanligt intog platsen som vänsterforward, trots att Messi är en publikfavorit och trots att man mötte ett offensivt svagt jumbolag så fick Henke spela från start. Larsson tackade för förtroendet och inledde Barcelonas målskytte i en match som slutade 5-1. Han var även ytterst nära att sätta tvåan. I veckan blev kontraktet med HIF undertecknat och nu hoppas vi att Henke får arbetsro och fortsätter att producera.

Även Zlatan blev målskytt då Juventus (bara) fick oavgjort borta mot Messina. Plötsligt har vi, enligt en enad presskår, ingen forwardskris längre. WM har dock hävdat, och
hävdar fortfarande, att det aldrig var tal om någon kris. Så lyssna inte på kvällspressen nästa gång våra stjärnor har en liten måltorka. Läs WM istället, för vi har inga intressen i att skapa sensationsrubriker.

Johan Elmander har gjort comeback, och detta var, trots mål av flera andra, kanske det roligaste på forwardssidan den här omgången! Johan fick förtroendet från start i matchen mot Lilleström. Underbart är dock som bekant kort… Brøndby är utslagna ur Royal League.

Både Mattias Jonson och Marcus Allbäck spelade i sina respektive Royal League-matcher. Båda gick mållösa, men både Djurgården och Köpenhamn kan rikta in sig på kvartsfinaler i Royal League på torsdag.

Mittfältare
Kim Källströms vänsterfot!! Grabbens framspelningar till 1-0 och 2-0 då Rennes slog Lens med 4-1 höll världsklass, jobbet vid 4-0-målet likaså. Källström fick av L’Equipe betyget 8 av 10, vilket, tillsammans med tremålsskytten Utaka, var bäst på plan. Det är bra för Sverige med konkurrens på offensiva mittfältspositionen!

Tobias Linderoth spelade hela matchen för FC Köpenhamn mot Kalmar. Tobbe gjorde en bra insats, förutom vid Kalmars kvitteringsmål, som kom till efter att han i en närkamp tappade bollen.

Arsenal spelade inte i helgen, så både Sebastian Larsson och Freddie fick vila. Ljungberg spelade dock i tisdags, då Arsenal fick se sig besegrade av Liverpool. Nu ligger man femma i Premier League, men får verkligen se upp. Det är bara två poäng ner till niondeplatsen som i dagsläget ockuperas av Bolton, med två matcher färre spelade än the Gunners! Både Larsson och Ljungberg är uttagna i truppen till Champions League-mötet mot Real Madrid imorgon.

Den här veckan förtjänar Andreas Johansson ett par rader. Han tredubblade säsongens målskörd med två mål borta mot Tottenham för sitt Wigan! Målen var Wigans enda och man kunde till slut åka hem med ett poäng i bagaget, tack vare Johansson.

Tobias Hysén gjorde med en chipp Djurgårdens mål i matchen mot Lyn i torsdags, och verkar vara i fin form! Aktuell för landskampen mot Irland? Se inlägget ovan för svaret…

Christian Wilhelmsson spelade hela matchen för Anderlecht mot FC Brussels, som vanns med 2-0, efter att Zetterberg satt spiken i kistan.

I IFK Göteborg spelade Alex som vanligt hela matchen, och hans defensiva jobb hjälpte blåvitt att ta sig vidare i Royal League.

Försvarare
På det mål som Kim Källström inte slog någon avgörande passning till, såg istället Erik Edman till att skriva in sig i assistprotokollet. Ett typiskt Edmaninlägg (snyggt och hårt) som sedan bröstades ned av Monterrubio ledde til tredje målet. Edman förlorade dock nickduellen på Rennes baklängesmål.

Det har snackats mycket i stugorna om hur bra Fredrik Backman går i B. Leverkusen och att han borde tas upp i vm-diskussionen. Efter 4 raka starter i Bundesliga och med betygsraden 4,5 – 3,5 – 3 – 4 i tidningen Kickers omvända 6-gradiga skala fick nu Fredrik nöja sig med inhopp i helgens möte med Duisburg. Då Leverkusen oftast lirar med trebackslinje får offensive backen Stenman finna sig i att husera till vänster på mittfältet.

Micke Nilsson satt på bänken återigen och seglar längre och längre bort från en startelvaplats. Kanske till och med en plats i vm-truppen.

Östlund spelade hela matchen, utan att få gult kort, och kommer därför allt närmre högerbacksplatsen mot T&T.

Med ett mål och en mycket stabil insats kan mycket väl Daniel Majstorovic spelat sig till en absolut ordinarie plats i FC Basel (och därmed vm-truppen?) i helgen mot Schaffhausen. FCB:s hemsida skriver:

”Majstorovic war wie schon gegen den FC Zürich und Monaco der ruhende Pol in der Innenverteidigung und schaltete sich bei Eckbällen immer wieder den Angriff ein . Der Schwede kann auf jeden Fall als Gewinn für das Team bezeichnet werden.”
("M. var, precis som mot FCZ och monegaskerna den lugne polen i mittförsvaret och inställde sig i anfallet vid hörnor. Svennen kan hur som helst räknas som en vinst för laget [FCB]")
Kul för Majsan, även om han måste sakna tiden som action-figur!

Kapten Mellberg var nära att äntligen få föra sitt Villa mot en seger, men Man Citys kvittering i 95:e minuten gjorde att Villa tvingas till omspel i FA-cupens åttondel.

I Holland fick Petter ett av lagets högsta betyg då hans Heerenveen torskade mot Roda.

Såväl Kriz Andersson som Karl Svensson spelade i veckan med sina respektive klubblag och hjälpte till att föra dem till kvartsfinal.

Målvakter
Andreas Isaksson verkar fortfarande ha en bit kvar till toppform. Tvekade lite vid Rennes baklängesmål. Först ut på inlägget, sedan tillbaka, vilket gjorde att det blev svårt att ta nicken, som ändå gick på Isaksson på väg in i mål.

Eddie Gustafsson gjorde, som WM redan skrivit om, en bra insats mot Djurgården! Fick dock se sig besegrad av Hysén, som var iskall i avslutningen.

Kommentarer
Postat av: Tricky Dick

Måste bara kolla med dej - kvällstidningarna skriver varje vecka att Micke Nilsson är knäskadad, du skriver varje vecka att han sitter på bänken. Vad är dealen med Micke egentligen?

+ Props för en mycket bra sida.

2006-02-20 @ 22:40:13
Postat av: WM

Käre Herr Dick!

Vi vet inte. Det är givetvis oacceptabelt och vi har kollat överallt utan att finna svar. Dock slängde vi precis iväg ett mail till vår kontakt i Panathinaikos ledning, så snart ska vi nog få klarhet. Om någon annan vet får ni gärna kommentera det här!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback