Proffskoll v. 16

Här är veckans proffskoll. Omgångens kanske viktigaste match utspelades igår framför ögonen på Lasse Lagerbäck - och kan Mattias Jonson och Bengt Andersson månne ha spelat till sig en plats i vm-truppen?

Backlinjen är det den här veckan inte roligt att läsa (eller att skriva) om.

Anfallare
Barcelonas match mot Sevilla blev i helgen inställd, och Rijkaart kan vila hela sitt manskap till returmötet mot Milan på onsdag. På dagens träning spelade Eto'o, Ronaldinho och Giuly ihop på topp, och det kan mycket väl bli så att Larsson, som återvände til träning idag, kan få starta på bänken.

Juventus - Roma 1-1, Treviso - Juventus 0-0, Juventus - Fiorentina 1-1, Cagliari - Juventus 1-1 och Juventus - Lazio 1-1. Där har ni Juventus fem senaste ligamatcher. Och mellan dem lyckades man också trycka in en förlust- och en kryssmatch mot Arsenal i CL. Lägg till det att man i de tre senaste 1-1-matcherna legat i underläge, att man i de två senaste på patenterat italienskt manér tvingats kvittera i 95:e respektive 87:e matchminuten och att Milan samtidigt kommer allt närmre och nu bara är tre poäng efter med bättre målskillnad så förstår ni vilken form Juventus är i. Och Zlatan fortsätter att missa målschanser, men får ändå Capellos förtoende. Men Ibra, nu är det dags att börja näta igen. Avgör Serie A i de sista matcherna så kommer måltorkan att glömmas bort, och du kan åka till Tyskland fylld av självförtroende!

Marcus Allbäck spelade 90 minuter borta mot AC Horsens i helgen. Mackan fick 7 av 11 av Berlingske Tidende och missade bland annat en klar målchans. Anfallskollegan Álvaro Santos missade dock ännu mer, och det var han som fick ge plats åt segerskytten Peter Ijeh efter 81 minuter.

Ajax spelade playoffmatch till Champions League mot Feyenoord i helgen, och vann med 3-0.  WM:s oro förra veckan verkar vara berättigad, så Markus Rosenberg fortsätter att visa dålig form. Voetbal International gav honom 5 av 10 i matchen och med det var han sämst i Ajax.

Mattias Jonson var matchens bäste utespelare mot IFK Göteborg igår, och gjorde också det avgörande målet. Visade upp sig från sin rätta sida efter avstängningarna - inför Lasse Lagerbäck.

Johan Elmander fortsätter att vara bäst i laget enligt dansk media och i helgen spelade han hela matchen borta mot FC Midtjylland. Midtjylland, som spelade Royal League, har väldigt svårt mot just Bröndby. På de tre senaste matcherna har Bröndby målskillnaden 10-0!! Elmander var som sagt riktigt bra, men gjorde inget mål.

Mittfältare
Rennes var ovanligt tillbakapressade i semifinalen av Coupe de France. Rennes var aldrig nära, och Marseille vann till slut med 3-0. Nu får Källström och co. satsa all energi på att nå europaplatserna genom ligan istället. Bör nog vinna det mesta innan den förmodligen avgörande matchen mot Lille i maj.

I veckan var Alex med och både släppte till ett 3-0-underläge mot division 2-laget (!) IF Heimer, och vände samma match till en 6-3-seger i svenska cupen. Resan höll på att bli kort för IFK Göteborg. Igår blev det åter stryk, mot regerande mästarna DIF. En tung vecka för Alex, men för Tobias Hysén var den givetvis bättre.

Wilhelmsson var med och vann med 2-0 mot R. Standard de Liège, i en match där Zetterberg nätade.

Tobias Linderoth var pådrivaren som till slut såg till att FCK kämpade in det där segermålet i 90:e minuten. Även Tobbe missade en klar målchans, precis som Allbäck.

Anders Svensson gjorde en bra match mot Kalmar. Matchen slutade 1-0, sedan Anders träffat stolpen och Ishizaki tryckt in returen. Elfsborg leder i nuläget allsvenskan.

Den annars så geniale Wenger orsakar huvudbry på WM-redaktionen, med sin konsekventa vilning och bänkning av nyckelspelare. Återigen vilades Ljungberg och Henry startade på bänken, och återigen tappade Arsenal poäng. Man kan inte vara så säker på att vinna Champions League! Eller kan man det? Vet Arsène någonting som inte vi vet?

Malmö bytte bort sitt 4-3-3-system och placerade Daniel Andersson i en defensiv roll som mer påminner om den roll som WM vill att han ska kunna i sömnen – Linderothrollen. Detta gjordes för att få bättre fart på anfallsspelet, vilket dock inte hjälpte. Ny poängförlust (eller poängvinst – Keene kunde faktiskt sett till att MFF fick åka hem med noll poäng) mot Gais i helgen.

Försvarare
På Rambergsvallens gulbruna matta var Teddy Lucic, trots att han, genom att fälla Östers Freddy Borg, orsakade den matchavgörande straffen, bäst på plan. När man ser Teddy spela så följsamt, distinkt och med allsvenska mått tekniskt och vårdat ställer man sig undrande varför han inte har fått någon vettig chans i någon storklubb utomlands. I klen konkurrens är han nu landslagets stora ljusglimt på backsidan. I lördags spelade han de sista 15 minuterna i anfallet, utan att komma nära en kvittering.

Karl Svensson flyttades upp när Blåvitt låg under med 0-3 och gick upp på 3-4-4 i cupen. Mittbacken blev tvåmålsskytt! Mot Djurgården kunde han dock inte förhindra målet.

Fredrik Stenman slog sig förra veckan in på WM:s proffskoll. I helgen spelade han 90 minuter då Leverkusen bortabesegrade Hamburg med 2-0. När ni har läst resten av proffskollen idag så borde det vara tydligt för alla att vi kan behöva Stenman i vm. Och ni som höjer på ögonbrynen åt en eventuellt vänsterfotad högerback säger WM så här (och häng med nu): Fredrik Stenman har en bra högerfot, faktiskt en betydligt bättre än de flesta högerfotade vänsterbackars vänsterfötter. Och högerfotade vänsterbackar tycker ingen är konstigt, eller hur?

Olof Mellberg är fortsatt skadad. Få koll på den där nerven nu!

Även Erik Edman missade sin match på grund av fotskadan. Han skulle minst sagt behövts!

Alexander Östlund har problem att ta en startplats i Saints. I helgen blev han inbytt i 70:e minuten och hann dra på sig en varning. WM såg inte matchen, men misstänker att det var en tjuvrusning.

Vår andre holländare Petter Hansson spelade även han kval, men till UEFA-cupen. Matchen mot Roda slutade mållös, och precis som Rosenberg fick Hansson nöja sig med betyget 5 av 10 av VI. Petter noterades för en varning.

Christoffer Andersson spelade hela matchen hemma mot Viking. Lilleström vann med 3-1.

Grekiska ligan hade uppehåll i helgen, och således fick Mikael Nilsson vila.

Målvakter
Alla svenskars förstaval till målvaktsplatsen gjorde inte en av sina bättre matcher. Mycket schabbel i backlinjen förvisso, och 2-0 på frispark kunde Isaksson inte göra någonting åt. Men på 1-0-målet grundlurades han av Ribery och markskottet från absolut ingen vinkel som betydde 3-0 borde han definitivt ha tagit.

Jonson må ha varit bäste utespelaren, men Bengan var bäste spelaren på plan igår. Lagerbäck på läktaren borde nu inse det vi alla andra inser - att Bengt Andersson ska med till vm. En ny stormatch samtidigt som Eddie Gustafsson åter fick sitta på bänken i Norge.

John Alvbåge släppte in tre mål i helgen, när Viborg förlorade borta mot Esbjerg med 3-2. Alvbåge var dock, enligt uppgift, Viborgs bäste spelare och fick 8 av 11 av BT.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Artikeln om Micke Svensson var skriven 31 april 2005, är det verkligen senaste nytt i ämnet?

2006-04-25 @ 21:56:27
Postat av: WM

WM skäms. Felet är rättat. Tack för påpekandet.

Fast det var 31 mars, inte april. 31 april finns inte...

2006-04-25 @ 23:26:28
Postat av: Mannen från Kivik

Vad är då egentligen senaste nytt kring Micke Svensson?

2006-04-26 @ 16:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback