Marginalerna mot Henke

I Barcelonas sena lördagsmatch mot Cadiz kom Henke in med 25 kvar (Ja, jag satt inne och kollade på fotboll en lördagkväll. Det är väl inget fel med det? Dessutom har jag ju en blogg att sköta!). Det fanns ju vissa förhoppningar för att han skulle få starta, eftersom Den Store var lite krasslig, men Rijkaard valde den lille frassen Guily istället.

Henke hade två riktigt fina chanser, men målvakten i Cadiz, Armando, lyckades med en blandning av skicklighet, tur och himmelskt god karma avstyra med mycket möda och stort besvär.

Problemet med Henriks situation bakom tre av världens bästa anfallare är, som WM ser det, inte att han får dåligt med speltid. Han är ju trots allt inte helt ute i kylan. Eftersom Barcas matcher ofta är avgjorda efter en halvtimme får han ofta lösa av de tre demonerna mot slutet. Dessutom får han ofta spela oviktiga matcher i typ Katalanska cupen. Det som är värre är om det börjar gå troll i målmakeriet. Alla som varit anfallare vet hur enormt viktigt det är att inte tappa självförtroende i avsluten. Börjar man tappa skärpan kanske man tvekar någon tiondels sekund för mycket och då får man gärna marginalerna mot sig, som idag för Henke. Hoppas det inte blir så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback